Antena 3 CNN Externe Cel puţin 34 de persoane au fost ucise în ziua de Crăciun în urma unor atacuri cu bombă în zone creştine din Bagdad

Cel puţin 34 de persoane au fost ucise în ziua de Crăciun în urma unor atacuri cu bombă în zone creştine din Bagdad

Cel puţin 34 de persoane au fost ucise în ziua de Crăciun în urma unor atacuri cu bombă în zone creştine din Bagdad
de M.T.    |    25 Dec 2013   •   15:41

Cel puţin 34 de persoane au fost ucise în ziua de Crăciun în zone creştine din Bagdad, în urma unor atacuri cu bombă, au anunţat surse medicale şi ale poliţiei locale, potrivit agenţiei Reuters, citată de Agerpres.

Unul dintre atacuri a fost comis în apropierea unei biserici situate în cartierul Doura, din sudul Bagdadului, la finalul slujbei, când credincioşii ieşeau din lăcaş, omorând cel puţin 24 de persoane.

În aceeaşi zi, două bombe au explodat într-o piaţă din Doura, alte 10 persoane fiind ucise.

Atacurile, care au făcut şi peste 50 de răniţi, nu au fost revendicate până în prezent.

Comunitatea creştină, minoritară în Irak, a fost în trecut ţinta mai multor atacuri comise de militanţi Al-Qaida, între care cel din 2010 împotriva unei biserici soldat cu zeci de morţi.

Populaţia creştină din Irak a scăzut cu mai mult de jumătate, după invazia americană din 2003 şi anii de violenţă interconfesională care au urmat.

Potrivit unor estimări ale AFP, de la 1,5 milioane de creştini în 2003, în Irak mai trăiesc în prezent mai puţin de 500.000.

Atacurile au fost condamnate de preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, care a făcut un apel să se pună capăt violenţelor împotriva creştinilor în Irak.

„Condamn atentatul ucigaş împotriva creştinilor de la Bagdad. Ziua de Crăciun este un simbol al păcii şi al toleranţei. Violenţa împotriva religiilor trebuie să înceteze”, a precizat oficialul european pe contul său de Twitter.

×
Subiecte în articol: Bagdad crestini Irak Crăciun Martin Schulz
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close