Antena 3 CNN Externe Cel puţin 620 de decese în Europa din cauza valului de ninsori şi frig

Cel puţin 620 de decese în Europa din cauza valului de ninsori şi frig

Cel puţin 620 de decese în Europa din cauza valului de ninsori şi frig
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
12 Feb 2012   •   17:15

Cel puţin şase decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în estul şi sudul Europei, unde numeroase regiuni rămân izolate din cauza frigului şi a zăpezii, în timp ce în vest, în Franţa şi Italia, situaţia începe să revină la normal, conform AFP.

De la începutul lunii februarie, aproximativ 620 de persoane au murit din cauza temperaturilor pe tot continentul, inclusiv în Rusia.

În România, trei persoane au murit de hipotermie în ultimele 24 de ore. Astfel, bilanţul se ridică la 68 de morţi. Mii de pompieri, militari şi angajaţi ai MAI au depus eforturi toată noaptea pentru a degaja căile de acces în două judeţe din estul ţării.

În Albania şi Serbia s-au înregistrat alte două decese. Astfel, bilanţul pentru regiunea Balcanilor se ridică la 50 de morţi. În total, au fost 20 de decese în Serbia, 11 în Bosnia, şapte în Kosovo, patru în Muntenegru, trei în Croaţia, trei în Albania şi două în Macedonia.

În Italia, situaţia revenea la normal duminică în mare parte a ţării. Unele regiuni din centru-sud continuau totuşi să fie izolate. În total, 45 de oameni au murit în Italia.

În Franţa, ziua de duminică s-a anunţat mai glacială pentru o mare parte din teritoriu. În total, cel puţin 14 persoane au murit din cauza frigului.

Germanii profitau de week-end pentru a practica sporturi de gheaţă pe lacuri îngheţate. Un milion de vizitatori s-au reunit la Hamburg pe râul Aussenalster, într-un patinoar imens.

Presa locală a vorbit despre un bilanţ de cel puţin patru morţi de la începutul valului de frig.

Ucraina rămâne ţara cu cele mai multe decese, mai exact 135.
 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close