Antena 3 Externe Cetăţenii moldoveni de lângă graniţa cu România pot intra în ţara noastră fără paşaport

Cetăţenii moldoveni de lângă graniţa cu România pot intra în ţara noastră fără paşaport

26 Feb 2010   •   23:53
Cetăţenii moldoveni de lângă graniţa cu România pot intra în ţara noastră fără paşaport

Începând de astăzi, cetăţenii moldoveni de lângă graniţa cu România pot intra în ţara noastră fără paşaport. A intrat în vigoare acordul dintre cele două ţări privind micul trafic de frontieră.

Măsura se aplică numai celor care deţin un permis de mic trafic şi locuiesc la mai puţin de 50 de kilometri de frontieră.

Potrivit oficialilor de la Chişinău, de prevederile acordului vor putea beneficia în jur de 1,2 milioane de cetăţeni moldoveni din cele peste 360 de localităţi care se află lângă graniţă.

Permisul va fi eliberat numai celor care locuiesc de cel puţin un an în zona de lângă graniţa română şi va avea o valabilitate între 2 şi 5 ani.

Cererile se pot depune doar la consulatul ţării noastre la Chişinău dar, în scurt timp, documentele vor putea fi preluate şi de către reprezentanţele diplomatice din Bălţi şi Cahul.

Până la aderarea României la Spaţiul Schengen, permisele de mic trafic vor fi acordate gratuit, dar ulterior preţul lor va fi stabilit de comun acord cu oficialii europeni.

Înţelegerea intră în vigoare după ce premierul Emil Boc şi omologul său Vlad Filat au semnat, în decembrie, un acord care să le permită cetăţenilor moldoveni de lângă graniţă să intre în ţara noastră fără a avea nevoie de un paşaport.

Antena 3

×
Subiecte în articol: granita România pasaport

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close