Antena 3 CNN Externe China a trecut la "curăţarea internetului". Circa 1.000 oameni au fost arestaţi

China a trecut la "curăţarea internetului". Circa 1.000 oameni au fost arestaţi

China a trecut la "curăţarea internetului". Circa 1.000 oameni au fost arestaţi
Sursa foto: Foto: maximumpc.com
01 Apr 2012   •   13:14

Poliţia chineză a arestat un total de 1.065 de suspecţi şi a şters peste 208.000 de mesaje "dăunătoare" în cursul unei campanii împotriva contrabandei pe Internet, care se desfăşoară de la jumătatea lui februarie, a anunţat sâmbătă agenţia oficială chineză, citată de AFP.
   
Operatorii a peste 3.000 de site-uri de Internet au primit avertismente, în cadrul campaniei care, potrivit agenţiei China Nouă, vizează contrabanda cu arme, cu droguri, produse chimice periculoase, precum şi vânzarea de organe umane şi informaţii personale.
   
China a accelerat recent campania de "curăţare" a Internetului, pe care mulţi o denunţă drept o cenzură politică.
   
Beijingul a anunţat de asemenea sâmbătă restricţii importante privind utilizarea microblogurilor, închiderea mai multor site-uri şi arestarea unor persoane acuzate că ar fi la originea unor "zvonuri" privind o lovitură de stat la Beijing.
   
Principalele servicii de microblogging chineze, Sina Weibo şi Tencent QQ, au suspendat sâmbătă posibilitatea utilizatorilor de a posta comentarii online, oficial pentru a lupta împotriva "zvonurilor dăunătoare".
   
Utilizatorii de Internet din China sunt deja supuşi unei cenzuri draconice, care blochează de exemplu Twitter, Facebook şi Youtube.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close