Antena 3 CNN Externe China investeşte pentru a contracara ?extremele? provocate de schimbarea climatică

China investeşte pentru a contracara ?extremele? provocate de schimbarea climatică

China investeşte pentru a contracara ?extremele? provocate de schimbarea climatică
Sursa foto: schimbare climatica
01 Apr 2010   •   23:34

China va intensifica pregătirile pentru taifunuri, furtuni de nisipi şi alte dezastre ale vremii, ca parte a unui plan pe 10 ani de a prezice şi preveni cele mai negative impacturi produse din schimbarea climatică.
Sisteme de avertizare îmbunătăţite, noi exerciţii de urgenţă şi infrastructura vor forma structura noilor reglementări, care sunt cele mai avansate măsuri ale ţării pentru a face faţă dezastrelor naturale.
China are o îndelungată istorie cu inundaţii sau secetă, dar oficialii susţin că problemele se intensifică.

"Este necesar să răspundem noii situaţii aduse de schimbarea climatică pentru a efita pierderile provocate de dezastrele meteorologice," declara Gao Fengtao, director adjunct al oficiului de legislaţie al consiliului de stat.
În ultimii ani, dezastrele au fost caracterizate de o "producere subită, o varietate mai mare, intensitate mai mare şi frecvenţă la fel în contextul încălzirii globale", arăta acesta.

Zheng Guoguang, şeful administraţiei meteorologice, arăta că dezastrele naturale au provocat pierderi anuale de peste 30 miliarde de euro, echivalentul a 2% din PIB.

Noile reglementări pentru prevenirea şi pregătirea pentru dezastre meteorologice vor stabili cadrul legal pentru răspunsul la dezastre, evaluarea riscului şi măsurile de evacuare, precum şi educarea publicului.
Cu toate acestea, este neclar cât va cheltui guvernul central pe programul pe 10 ani.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: schimbare climatica incalzire globala
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close