Antena 3 CNN Externe Clinton, preocupătă de sentinţa aplicată jurnalistelor condamnate la Phenian

Clinton, preocupătă de sentinţa aplicată jurnalistelor condamnate la Phenian

Clinton, preocupătă de sentinţa aplicată jurnalistelor condamnate la Phenian
Sursa foto: jurnaliste coreea de nord
09 Iun 2009   •   22:34

Secretarul american de stat Hillary Clinton s-a declarat "profund preocupată" de lungimea sentinţei cu închisoarea dictată de justiţia nord-coreeană celor două jurnaliste americane arestate de trei luni.

?Gândurile noastre se îndreaptă spre cele două tinere şi familiile lor. Am vorbit cu familia lor şi exprimat îngrijorarea, ca şi angajamentul de a asigura eliberarea cetăţenilor noştri. Evident suntem profund preocupaţi de durata sentinţei şi de faptul că procesul a fost organizat în secret, fără observatori şi suntem angajaţi în toate felurile posibile, pe toate canalele, pentru a asigura eliberarea lor. Şi cerem încă o dată Coreii de Nord să le pună în libertate imediat din motive umanitare?, declara Clinton.

Jurnalistele americane Laura Ling şi Euna Lee au fost reţinute de Coreea de Nord în luna martie, la graniţa cu China.
Provocarea pentru SUA va fi acum să echilibreze pedepsirea Phenianului pentru testele nucleare cu nevoia de a obţine eliberarea celor două.

În acest context, Clinton declara că aceste aspecte sunt considerate chestiuni separate şi că SUA nu se va abţine de la înăsprirea sancţiunilor aplicate Coreii.


Cele două jurnaliste americane deţinute în Coreea de Nord pentru că au intrat "ilegal" în ţară au fost condamnate la 12 ani de muncă forţată, a anunţat luni presa oficială.

"Procesul a confirmat infracţiunea gravă pe care au comis-o faţă de naţiunea coreeană traversând ilegal frontiera", a anunţat agenţia de presă oficială a regimului, KCNA.

Potrivit KCNA, tribunalul responsabil cu dosarul, după un proces de cinci zile, a "condamnat fiecare jurnalistă la 12 ani de reeducare prin muncă"-
Antena3.ro

×
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close