Antena 3 CNN Externe Coliziune între două nave în Marea Nordului. Trei marinari au fost daţi dispăruţi

Coliziune între două nave în Marea Nordului. Trei marinari au fost daţi dispăruţi

Coliziune între două nave în Marea Nordului. Trei marinari au fost daţi dispăruţi
Sursa foto: Foto arhivă longshoreshippingnews.com
07 Oct 2013   •   08:58

Trei marinari au fost daţi dispăruţi, nava lor naufragiind după ce a fost lovită de un pescador în Marea Nordului, în noaptea de dumincă spre luni, a anunţat un purtător de cuvânt al Pazei de Coastă olandeze, informează AFP.
   
Accidentul a avut loc luni către ora locală 1.30 (2.30, ora României), în urma unei coliziunii între nava de pescuit Texel 68 şi Maria, un vapor cu o lungime de 32 de metri, însărcinat cu supravegherea unei platforme de foraj petrolier situate la aproximativ 40 de kilometri sud-vest de portul Den Helder (Olanda).
   
"Ne-am grăbit să salvăm cele două vapoare, iar la căutări participă şi alte nave şi un elicopter", a declarat pentru AFP Peter Westenbergm un purtător de cuvânt al Pazei de Coastă.
   
Cinci marinari se aflau la bordul vaporului Maria, când s-a produs coliziunea cu Texel 68, dintr-un motiv necunoscut. Maria s-a scufundat imediat după coliziune, potrivit purtătorului de cuvânt.
   
"Doi membri ai echipajului au fost salvaţi, dar ceilalţi trei sunt daţi în continuare dispăruţi", a continuat el. "Naţionalitate lor este necunoscută în prezent", a adăugat purtătorul de cuvânt.
   
Cel mai grav accident martitim în regiune a avut loc în decembrie (FOTO ARTICOL), când un cargou a intrat în coliziune cu o navă care transporta automobile, în apropiere de Rotterdam, un accident în care au murit 11 marinari.
 

×
Subiecte în articol: Marea Nordului
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close