Antena 3 CNN Externe Comandantul Flotei Mării Negre, arestat în Rusia pentru scufundarea crucișătorului Moskva

Comandantul Flotei Mării Negre, arestat în Rusia pentru scufundarea crucișătorului Moskva

Amiralul Igor Osipov, comandantul Flotei Mării Negre, ar fi fost arestat în Rusia pentru scufundarea crucișătorului Moskva, anunță presa rusă.

Comandantul Flotei Mării Negre, arestat în Rusia pentru scufundarea crucișătorului Moskva
Sursa foto: Focus.ua
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Apr 2022   •   17:52

Potrivit jurnaliștilor ruși, înaltul comandament militar al Federației Ruse, condus de Vladimir Putin, ”caută pe cineva pe care să dea vina” pentru pierderea crucișătorului cu rachete Moskva. Sursele acestora susțin că comandantul flotei, amiralul Igor Osipov, a fost arestat și îndepărtat din postul său.

De asemenea, a început o anchetă împotriva șefului de stat major și prim-adjunct al comandantului flotei, viceamiralul Serghei Pinciuk.

Viceamiralul Arkadi Romanov, care fusese anterior comandant adjunct, a fost numit pentru a îndeplini temporar atribuțiile de comandant al Flotei Mării Negre.

Presa rusă subliniază, de asemenea, că Igor Osipov a declarat anterior că flota Mării Negre nu poate exista fără o navă amiral: ”nu aș fi comandantul flotei dacă nu aș avea o navă amiral”, a spus Osipov, scrie pubicația Focus.ua

Jurnaliștii ar mai fi reușit și să stabilească locația aproximativă a crucișatorului Moskva distrus. Pe 13 aprilie, OVA Odesa a raportat un atac asupra crucișătorului cu rachete Neptune. Armata rusă a presupus că lovitura a fost dată din pozițiile dintre Voznesensk și Nikolaev.

Igor Osipov a fost a fost numit Comandant al Flotei Mării Negre în mai 2019. Anterior, el a mai ocupat această poziție pentru flota din Marea Caspică și a fost prim-adjunct al comandantului flotei Pacificului. 

Din august 2018 până în mai 2019 a fost șeful adjunct al Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse. A fost distins cu ”Ordinul Meritul Naval” și numeroase alte medalii.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close