Antena 3 CNN Externe Comunitatea internațională, în alertă. Coreea de Nord a evacuat 600.000 de persoane din capitala țării

Comunitatea internațională, în alertă. Coreea de Nord a evacuat 600.000 de persoane din capitala țării

Comunitatea internațională, în alertă. Coreea de Nord a evacuat 600.000 de persoane din capitala țării
13 Apr 2017   •   21:15

Coreea de Nord pregătește un test nuclear, potrivit imaginilor suprinse din satelit. Mai mult, Phenianul a anunțat jurnaliștii din țara comunistă să se aștepte la ceva important, sâmbătă dimineață, iar 600.00 de locuitori ai capitalei nord-coreene ar fi fost evacuați, relatează AFP și Reuters.

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a urmărit manevre militare ale forţelor speciale, lăudând militarii pentru precizie. „Exerciţiul arată iarăşi că invadatorii imprudenţi vot simţi gustul gloanţelor armatei noastre populare coreene şi al războiului”, scrie agenţia oficială de presă KCNA.

Între timp, jurnaliștii au fost anunțați să se aștepte la ceva important, iar principala ipoteză este că Phenianul pregătește un test nuclear. Poligonul pentru teste nucleare Punggye-ri, din nord-estul ţării, este “pregătit” să servească, afirmă analiştii de la „38 North”, un site care urmăreşte activitatea regimului comunist pe baza imaginilor din satelit, potrivit Libertatea.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord alerta evacuare test nuclear
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close