Antena 3 CNN Externe Confruntări violente în centrul Kievului. Activiştii din stradă au dat foc baricadelor şi se bat cu poliţiştii (VIDEO)

Confruntări violente în centrul Kievului. Activiştii din stradă au dat foc baricadelor şi se bat cu poliţiştii (VIDEO)

Confruntări violente în centrul Kievului. Activiştii din stradă au dat foc baricadelor şi se bat cu poliţiştii (VIDEO)
07 Aug 2014   •   12:52

Corturile şi baricadele din Maidan-ul ucrainean au fost incendiate pe fondul confruntărilor dintre activiştii care au rămas în piaţa simbol a revoluţiei şi forţele speciale de ordine, "Kiev-1", sosite în număr impresionant în centrul oraşului.

Incidentele au izbucnit atunci când autorităţile locale au încercat să înlăture baricadele şi să facă curăţenie, după luni de negocieri între administraţia citadină şi activiştii din stradă.

Cei din urmă, care trăiesc în corturi improvizate pe domeniul public, au început să arunce cu pietre şi sticle incendiare în poliţişti.

"Forţele de ordine au intervenit pentru a sprijini autorităţile locale, care au încercat să facă curăţenie în centrul Kievului. Din nefericire, mai multe anvelope amplasate ca baricade au luat foc, iar pompierii încearcă acum să pună capăt focului", se arată într-un comunicat al Poliţiei, preluat de Interfax.

Autorităţile ucrainene au cerut activiştilor în repetate rânduri să părăsească piaţa centrală din Kiev şi să elibereze clădirile ocupate abuziv. Ieri, într-o incursiune fulger a forţelor speciale, au fost confiscate câteva zeci de cocktailuri Molotov. De asemenea, oficialii sunt de părere că cei aproximativ 1000 de oameni rămaşi în stradă mai deţin şi acum arme de foc.

Potrivit primarului din Kiev, Vitaly Klitschko, 19 de clădiri (hoteluri şi birouri administrative) sunt încă ocupate de protestatari.

 

×
Subiecte în articol: activisti
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close