Antena 3 CNN Externe Confuzie şi nervi, după introducerea vizelor pentru Moldova. Află de ce acte ai nevoie pentru a trece graniţa

Confuzie şi nervi, după introducerea vizelor pentru Moldova. Află de ce acte ai nevoie pentru a trece graniţa

Confuzie şi nervi, după introducerea vizelor pentru Moldova. Află de ce acte ai nevoie pentru a trece graniţa
Sursa foto: Vize
09 Apr 2009   •   13:16

Mulţi dintre cei care doreau să intre în Republica Moldova în cursul zilei de joi au fost surprinşi de noile condiţii impuse la trecerea frontierei. Afectaţi nu sunt doar simpli turişti sau cei de la micul trafic de frontieră, ci şi şoferii de camioane care aveau curse spre Moldova sau doar tranzitau ţara.

Obligativitatea vizelor pentru Republica Moldova a dat peste cap traficul în vămi.

Confuzie şi nervi întinşi au fost şi la sediul Consulatului Republicii Moldova la Bucureşti. Oamenii care doresc sa ajungă în ţara vecină aşteptau să fie primiţi în sediul Consulatului. Cei mai mulţi dintre ei doreau să afle de ce acte au nevoie pentru a obţine o viză.

De cealaltă parte a gardului domneşte, însă, liniştea, iar uşile se deschid foarte rar.

Oamenii spun că, din cauza regimului de la Chişinău, riscă acum să petreacă Paştele departe de familie. Ei mai vorbesc şi despre teroarea la care sunt supuşi în propria ţară.

Pentru a obţine o viză pentru Republica Moldova, cetăţenii români trebuie să aibă un paşaport valabil şi o invitaţie din partea Biroul de Migraţie din cadrul Ministerului de Interne al Republicii Moldova. Pentru această invitaţie trebuie depusă o cerere la Chişinău.

Mai este nevoie de un bilet de călătorie dus întors sau, în cazul transportului cu autoturismul personal, este nevoie de talonul maşinii, iar asigurarea trebuie să fie plătită la zi.



Antena 3

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close