Antena 3 CNN Externe Consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei spune cine este generalul ”preferat” al lui Putin

Consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei spune cine este generalul ”preferat” al lui Putin

Consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gerașcenko, a transmis într-un mesaj pe canalul său de Telegram că asediul asupra orașului Mariupol din regiunea Donețk este condus de generalul-colonel Mihail Mizințev, despe care susține că este ”favoritul lui Putin”.

Consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei spune cine este generalul ”preferat” al lui Putin
Sursa foto: Wikipedia & dpsu.gov.ua / stânga - Mihail Mizințev, dreapta - Anton Gerașcenko
de Adelina Miron    |    22 Mar 2022   •   22:16

„Asediul asupra orașului Mariupol este condus personal de generalul-colonel Mihail Mizințev, care a condus operațiunea din Siria. Preferatul lui Putin. Șeful Centrului Național pentru Managementul Apărării al Federației Ruse din decembrie 2014, general-colonel din 2017.

El a fost cel care a ordonat bombardarea maternității, a spitalului de copii, a teatrului și a caselor civililor. El este cel care distruge Mariupol, așa cum obișnuia să distrugă orașele siriene.”, a scris Anton Gerașcenko pe Telegram.

Centrul Național pentru Managementul Apărării este considerată a doua cea mai importantă autoritate responsabilă de conducerea și supravegherea Ministerului Apărării, după ministru însuși, și se află în subordinea directă a Marelui Stat Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse, la conducerea căruia se află Valeri Gerasimov, care este și adjunct prim al ministrului Apărării.

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina Putin general
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close