Antena 3 CNN Externe Contestaţia alegerilor prezidenţiale, depusă de Iulia Timoşenko, a ajuns în instanţă

Contestaţia alegerilor prezidenţiale, depusă de Iulia Timoşenko, a ajuns în instanţă

Contestaţia alegerilor prezidenţiale, depusă de Iulia Timoşenko, a ajuns în instanţă
19 Feb 2010   •   23:00

Premierul ucrainean Iulia Timoşenko acuză fraude de proporţii în urmă cărora liderul pro rus Viktor Ianukovici a câştiga scrutinul prezidenţial. Timoşekno a dat asigurări că va accepta decizia justiţiei, oricare va fi aceasta.

Aproape 300 de susţinători au întâmpinat-o pe Iulia Timoşenko în faţa tribunalului. Premierul a venit însoţit de câţiva deputaţi. În faţa instituţiei au fost prezenţi şi aproape 1.000 de susţinători ai lui Viktor Ianukovici, care nu au ratat ocazia să o conteste din nou.

?Nu vreau falsificările, înşelăciunile, falsurile pe care le-am avut în 2004 să se mai întâmple acum sau pe viitor în Ucraina. Am crezut întotdeauna şi voi continua să cred că există cinste şi justiţie pentru care trebuie să ne luptăm. Astăzi mă lupt pentru Ucraina, îmi voi prezenta punctul de vedere în faţa legii?, a spus Timoşenko.


Justiţia ucraineană a interzis transmiterea în direct a audierilor, aşa cum a cerut echipa Iuliei Timoşenko. Premierul Ucrainei a refuzat să-şi recunoască înfrângerea în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Rezultatul alegerilor a fost suspendat de Curtea Administrativă Supremă, în urma urma recursului depus de Timoşenko pentru invalidarea victoriei lui Viktor Ianukovici.

Potrivit rezultatelor oficiale preliminare, Ianukovici a câştigat votul de duminică cu 48,95 la sută din sufragii, cu 3,48 de puncte avans faţă de Iulia Timoşenko. Decizia instanţei este aşteptată în cel mai scurt timp şi, dacă va avea câştig de cauză, Viktor Iuşcenko va fi învestit în funcţie în data de 25 debruarie.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Iulia Timosenko
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close