Antena 3 CNN Externe Convoiul unui general german, lovit de unul din atentatele de lângă Kabul

Convoiul unui general german, lovit de unul din atentatele de lângă Kabul

Convoiul unui general german, lovit de unul din atentatele de lângă Kabul
05 Ian 2016   •   01:23

Convoiul unui general german a fost lovit de unul din atacurile cu mașină capcană comise luni în vecinătatea aeroportului din Kabul, rănind ușor doi soldați din acest convoi, potrivit site-ului german de informații Spiegel Online, citat de AFP.
Acest atentat, comis de un kamikaze pe artera ce duce la aeroportul din capitala afgană, s-a produs "în imediata apropiere a convoiului generalului de brigadă german Michael Podzus", a afirmat Spiegel Online.

Generalul, angajat la Kabul în cadrul misiunii 'Resolute Support' — de consultanță și instruire a armatei afgane—, nu a fost rănit, a adăugat site-ul de informații, fără să precizeze dacă convoiul a fost ținta sau o victimă colaterală a acestui atac rămas nerevendicat.

În ce privește armata germană (Bundeswehr), aceasta a dat publicității luni un comunicat foarte scurt pe site-ul său, anunțând atentatul și precizând că doi soldați au fost răniți ușor. În plus, un vehicul militar de tip "Enok" a fost "avariat".

"Mașinile și-au putut continua drumul prin propriile mijloace. Cei doi soldați răniți ușor au făcut obiectul unei examinări medicale și li s-au acordat îngrijiri", a adăugat Bundeswehrul, care nu a informat că un general de rang înalt se afla printre membrii acestui convoi.

Un alt atac cu o mașină capcană a fost comis luni seară, de asemenea în apropiere de aeroportul din Kabul, făcând cel puțin 30 de răniți, potrivit Ministerului afgan al Sănătății.

Atentatele s-au înmulțit în ultimele zile la Kabul, cu mai puțin de o săptămână înainte de o reuniune cvadripartită între China, Statele Unite, Afganistan și Pakistan prevăzută la Islamabad pentru a creiona o foaie de parcurs destinată relansării negocierilor de pace cu talibanii, aflate la punct mort din vara trecută.

×
Subiecte în articol: kamikaze
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close