Antena 3 CNN Externe Costa Crociere amendată cu 1 milion de euro. Ce urmează după naufragiul Concordiei ar putea aduce falimentul companiei

Costa Crociere amendată cu 1 milion de euro. Ce urmează după naufragiul Concordiei ar putea aduce falimentul companiei

Costa Crociere amendată cu 1 milion de euro. Ce urmează după naufragiul Concordiei ar putea aduce falimentul companiei
10 Apr 2013   •   16:48

Compania navală Costa Crociere şi-a recunoscut o parte din vina accidentului ce a produs naufragiul vasului Costa Concordia şi a acceptat să plătească o amendă de 1 milion de euro., ca parte a unei înţelegeri de convenienţă cu Procuratura de la Roma.
În acest fel, compania încearcă să se disculpe de acuzaţiile survenite în urma celui mai mare dezastru maritim din Italia, înregistrat după cel de-al doilea război mondial, anunţă ANSA.

Doar că procesele civile, deschise de rudele celor 39 de persoane decedate, sunt încă pe rolul instanţelor italiene. Cel mai probabil, compania de croaziere va fi obigată să achite despăgubiri colosale, ce ar periclita stabilitatea financiară şi mai rău, ar putea duce la faliment.

Totodată, Costa Crociere este dată în judecată şi în Statele Unite, unde a plătit deja o sancţiune administrativă.
Compania maritimă încearcă să se situeaze într-o poziţie adversă cu fostul căpitan Francesco Schettino, cel care, teoretic, trebuia să fie la timona Concordiei, în momentul naufragiului.

×
Subiecte în articol: Costa Concordia
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close