Antena 3 CNN Externe Cum supraviețuiesc ucrainenii în subsolurile din Mariupol. Imagini greu de privit

Cum supraviețuiesc ucrainenii în subsolurile din Mariupol. Imagini greu de privit

În Mariupol ultima redută este Batalionul Azov care anunță că va ține piept armatei ruse până la capăt. Rezistența ucraineană a primit ieri și un ultimatum. Ministrul rus al Apărării a cerut forțelor ucrainene să depună armele, apel care însă nu a fost ascultat.

Cum supraviețuiesc ucrainenii în subsolurile din Mariupol. Imagini greu de privit
de Laura Dinu    |    20 Apr 2022   •   08:05

”Sunt comandantul regimentului azov, Denis Prokopenko. Fac apel către liderii lumii!  Chiar acum, în Mariupol, în ”Azovstal”,  se adăpostesc sute de civili!”.

Oameni de toate vârstele, femei, copii, familii ale apărătorilor orașului Mariupol. 

În clipul publicat noaptea trecută chiar de către regimentul Azov o mamă își ține bebelușul în brațe, o bătrână stă inertă sprijinită întru-un baston. Sunt peste tot paturi improvizate, provizii atârnate de tavan în pungi și saci, rufe puse la uscat.

Câțiva copii îmbrăcați gros așteaptă ziua în care vor ieși afară și vor primi un cadou pentru că au stat cuminți în buncăr. Cel mai probabil nu au mai văzut lumina soarelui de când a început războiul. 

Se duce de săptămâni bune o luptă de gherilă cu ultimii apărători ai Mariupolului.  Regimentul Azov Mariupol răspunde la foc cu foc. Dar pentru amenințarea despre care serviciul secret al Ucrainei spune că ar putea veni din aer, direct de la Moscova,  Azov nu are cu ce să răspundă. 

SBU a publicat o interceptare  audio în care comandantul operațiuni militare desfășurate de ruși în Mariupol spune că așteaptă o surpriză de 3 tone care să facă una cu pământul uzina, apărătorii și civilii patrioți care au rămas.  În interceptare, afirmă SBU, comandantul i-ar fi mărturisit soției sale că  valul va fi exploziv.  Coincidență sau nu liderul Republicii cecene, Ramzan Kadârov, a postat astăzi un mesaj audio în care se laudă că azi-mâine oamenii săi vor cuceri Azovstal,  adică Mariupol,  poarta maritimă a Donbasului.

×
Subiecte în articol: Mariupol Război Ucraina Rusia
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close