Antena 3 CNN Externe Dau şah mat arhitecţilor din lumea întreagă: Chinezii construiesc cea mai mare clădire din lume

Dau şah mat arhitecţilor din lumea întreagă: Chinezii construiesc cea mai mare clădire din lume

Dau şah mat arhitecţilor din lumea întreagă: Chinezii construiesc cea mai mare clădire din lume
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    18 Dec 2012   •   16:59

Oraşul Chengdu, devenit simbol al dezvoltării economice din sud-vestul Chinei, va avea în curând cea mai mare clădire din lume, informează AFP.

Paralelipipedul de 100 m înălţime a fost botezat Global Center şi este prezentat ca "cea mai mare clădire integrată din lume".

Potrivit AFP, faţada exterioară este terminată şi o armată de muncitori lucrează din plin la interior, unde ar încăpea 20 de opere din Sydney, potrivit edililor din Chengdu, metropolă de 14 milioane de locuitori.

Monumentalul complex va avea o plajă artificială echipată cu tobogane imense, la malul unei mări de apă dulce, totul sub o uriaşă cupolă de sticlă.
El urmează să fie finalizat înaintea forumului internaţional al revistei americane Fortune, programat la Chengdu, pe 6-8 iunie 2013.

Edificiul se va întinde pe 1,7 milioane de m2 - prin comparaţie, Pentagonul nu are decât 600.000 -, dintre care 400.000 m2 vor fi destinaţi unor magazine de lux.

Clădirea va mai adăposti birouri, săli de conferinţe, un complex universitar, două centre comerciale, două hoteluri de cinci stele, un cinematograf Imax, un sat mediteranean, un patinoar şi un vas de piraţi, potrivit unei liste incomplete.

Potrivit AFP, oraşul Chengdu intenţionează să devină noul Silicon Valley mondial.

×
Subiecte în articol: China monument China chinezi
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close