Antena 3 CNN Externe David Oren: Trupele noastre intentionează să ia controlul zonelor de unde Hamas lansează rachete(VIDEO)

David Oren: Trupele noastre intentionează să ia controlul zonelor de unde Hamas lansează rachete(VIDEO)

David Oren: Trupele noastre intentionează să ia controlul zonelor de unde Hamas lansează rachete(VIDEO)
04 Ian 2009   •   14:10

David Oren, ambasadorul Israelului la Bucureşti a fost duminică la sediul Ministerului Afacerilor Externe unde a avut o întâlnire cu ministrul Cristian Diaconescu.
?Ieri seară, armanta israeliană a ajuns în Fâşia Gaza. Vreau să vă reamintesc că am început această operaţiune acum o săptămână ca o ultimă opţiune, în încercarea de a pune punct acestui atac nejustificat al Hamas. Ne gândim la viaţa celor din Fâşia Gaza." a declarat ambasadorul Israelului la București.
"Începând această operaţiune, Israel îşi exprimă dreptul de aşi apăra cetăţenii. Este dreptul nostru prin regulile Cartei Naţiunilor Unite. Ne luptăm împotriva Hamas, care a luat controlul asupra Fâşiei Gaza pe care noi am lăsat-o liberă. Nu ne exercităm întreaga capacitate militară.? a declarat David Oren.
?Hamas a lansat sute de rachete în sudul Israelului care au vizat civilii. Numărul civililor care au fost omrâţi în operaţiunile nostrre este de 12% din numărul total de victime. Noi am îmbunătăţit ajutorul umanitar în zona din Fâşia Gaza.? a spus ambasadorul.
?Liderii Hamas se ascund în buncărele care există în subteran. A devenit clar că singura modalitate de a obţine pace este posibil doar prin a merge acolo şi a trece la intervenţia terestră. Trupele noastre intentionează să ia controlul zonelor din Fâşia Gaza de unde Hamas lansează atacurile asupra Israelului.? a concluzionat David Oren.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: conferinta de presa
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close