Antena 3 CNN Externe De ce vorbesc marii analişti despre un al TREILEA RĂZBOI MONDIAL. Piesele dintr-un puzzle care pot schimba lumea

De ce vorbesc marii analişti despre un al TREILEA RĂZBOI MONDIAL. Piesele dintr-un puzzle care pot schimba lumea

De ce vorbesc marii analişti despre un al TREILEA RĂZBOI MONDIAL. Piesele dintr-un puzzle care pot schimba lumea
de O.P.    |    09 Oct 2012   •   12:54

Schimburile de focuri de la granita dintre Turcia si Siria continua. Dupa o saptamana incordata, fortele armate ale Ankarai au ripostat la un nou atac venit de dincolo de frontiera. Cine anume a tras, si acum si in cazurile anterioare – trupele guvernamentale sau rebelii sirieni, care vor sa atraga, astfel, Turcia in razboi, nu se stie, pentru ca arme au si unii si altii.

Cu cateva zile inainte ca tensiunea dintre cele doua state sa atinga cote alarlamante, Turcia si Qatar au decis sa reduca din ajutorul acorda grupurilor de rebeli, pana cand nu vor reusi sa se uneasca sub o singura conducere militara si politica. „E adevarat, in ce consta acest ajutor nu prea stie nimeni, cu exceptia guvernelor respective si a diferitelor servicii secrete”, scrie Die Welt.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe
www.incomemagazine.ro

Guvernul Siriei a promis sa ancheteze incidentul si a prezentat condoleante Turciei pentru cei cinci civili ucisi in timpul atacului de miercuri lansat asupra unui sat de frontiera. Die Welt constata, printre altele, ca „Damascul nu a confirmat ca atacul a fost comis de armata regulata, facand doar aluzie la grupari teroriste necontrolate”, adica la insurgentii care actioneaza in regiune.

Intre timp, convocat in regim de urgenta, Parlamentul de la Ankara a autorizat aramata turca sa angajeze operatiuni militare pe teritoriul sirian. Expertii Die Welt estimeaza ca ar putea fi vorba de actiuni dupa modelul celor care intreprinse in repetate randuri in Nordul Irakului de fortele terestre si aeriene ale Turciei.

×
Subiecte în articol: al treilea razboi mondial
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close