Antena 3 Externe Departamentul de Stat american: Dezvăluirile WikiLeaks nu au afectat diplomaţia pe termen lung

Departamentul de Stat american: Dezvăluirile WikiLeaks nu au afectat diplomaţia pe termen lung

de Antena3.ro    |    19 Ian 2011   •   15:09
Departamentul de Stat american: Dezvăluirile WikiLeaks nu au afectat diplomaţia pe termen lung
Sursa foto: Foto: thenextweb.com

Oficialii din cadrul Departamentului de Stat american susţin că dezvăluirile făcute de WikiLeaks nu au afectat pe termen lung diplomaţia americană. Această declaraţie contrastează cu poziţia Casei Albe în această chestiune, informează The Guardian.

Administraţia Obama a condamnat vehement dezvăluirile făcute de Julian Assange, vizat de o anchetă în Statele Unite. Potrivit unui oficial din Congresul SUA, documentele publicate de WikiLeaks au avut efecte negative asupra campaniilor de relaţii publice, dar nu şi asupra politicilor Administraţiei de la Washington.

Oficialii americani au precizat că cele mai grave efecte negative sunt în relaţia cu unele ţări, precum Yemen, însă daunele pot fi remediate pe termen lung.

Fondatorul Wikileaks este în prezent consemnat la domiciliu în Marea Britanie după ce a petrecut câteva zile în închisoare pentru acuzaţiile de viol aduse de două suedeze.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close