Antena 3 CNN Externe Dezastrul din Chile: Fotografii pe Twitter şi mesaje de solidaritate din întreaga lume (FOTO)

Dezastrul din Chile: Fotografii pe Twitter şi mesaje de solidaritate din întreaga lume (FOTO)

Dezastrul din Chile: Fotografii pe Twitter şi mesaje de solidaritate din întreaga lume (FOTO)
Sursa foto: facebook
28 Feb 2010   •   17:23

Efectele dezastruoase ale cutremurului cu magnitudinea de 8.8 care a lovit Chile, sâmbătă, au putut fi văzute şi datorită imaginilor postate pe reţelele de socializare online.

Utilizatorii chilieni au postat pe Twitter fotografii cu urmările seismului care a zguduit ţara sud-americană, comentând despre starea cartierelor, drumurilor şi caselor proprii sau ale prietenilor acestora.

300 de morţi, 15 oameni dispăruţi, 2 milioane de oameni afectaţi şi 500 de mii de locuinţe distruse. Acesta este bilanţul provizoriu al cutremurului de magnitudine 8,8 care s-a produs în Chile.



În plus, mai multe guverne şi organizaţii internaţionale au promis să întindă o mână victimelor cutremurului din Chile. Între timp, reţelele de socializare online au fost invadate de sute de mii de mesaje din partea celor care şi-au exprimat solidaritatea cu oamenii afectaţi de seism, dar şi cu cei evacuaţi în urma alertelor de tsunami.
Oameni din întreaga lume nu au rămas indiferenţi la tragedia din Chile.

"Sper ca voi toţi cei care vă aflaţi pe insule să fiţi în siguranţă atunci când vor lovi valurile!?
Fabian Frank din Germania

"Mult noroc. Ne rugăm cu toţii pentru voi!"
Denise de Palo din SUA

"Tot sprijinul pentru locuitorii din Chile!"
Evaldo Cunha din Brazilia

Acestea sunt doar câteva dintre mesajele pe care oameni din întreaga lume le-au transmis victimelor seismului din Chile. Întreaga comunitate internaţională şi-a manifestat şi ea solidaritatea.



Uniunea Europeană a decis să trimită de urgenţă trei milioane de euro pentru Chile iar preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a promis că ajutorul va fi suplimentat, în funcţie de nevoi. Şi preşedintele american Barack Obama dă asigurări că SUA sunt pregătite să ofere asistenţă.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon a declarat că un ajutor ONU este disponibil, dacă Guvernul chilian are nevoie.La rândul ei, Crucea Roşie britanică a alocat peste 50 de mii de euro pentru ţara lovită de cutremur, în timp ce filiala britanică a organizaţiei Oxfam intenţionează să trimită o echipă de ingineri şi specialişti în logistică.

Autorităţile chiliene şi-au exprimat recunoştinţa pentru reacţia promptă a comunităţii internaţionale dar au cerut celor care au oferit sprijin să nu trimită ajutoare înainte ca serviciile de salvare să evalueze cu exactitate priorităţile, pentru a nu deturna un ajutor poate mai necesar pentru Haiti.


Antena3.ro



×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close