Antena 3 CNN Externe Diaspora Mihalache: Eroul român de la Londra va primi protecție de marți. Îi propun lui Iohannis să-l decoreze

Mihalache: Eroul român de la Londra va primi protecție de marți. Îi propun lui Iohannis să-l decoreze

Mihalache: Eroul român de la Londra va primi protecție de marți. Îi propun lui Iohannis să-l decoreze
de M.Z.    |    05 Iun 2017   •   17:32

Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, a anunțat luni, în exclusivitate la Antena 3, că a stat de vorbă cu românul-erou de la Londra și acesta ar trebui ca de marți să aibă protecție.

”Am vorbit eu cu el personal, acum câteva ore (luni - n.r.). Marți va face o vizită la Ambasada României și vom stabili împreună anumite măsuri de protecție. Aceste măsuri nu le poate lua ambasada, ci partenerii noștri de cooperare din Marea Britanie, să vedem ce putem face ca să existe o protecție a lui”, a declarat ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, luni, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

De asemenea, a spus Mihalache, îi va propune președintelui Klaus Iohannis ca românul care și-a riscat viața atacându-l pe unul dintre teroriști să fie decorat.

”L-am felicitat pentru gest, n-aș spune eroic, că e un pic prea sentimental, dar e un gest extraordinar pe care l-a făcut în momentul atentatului. 

Eu mă gândesc să propun MAE și președintelui României să primească o decorație a statului român pentru acest gest de recunoaștere care devine simbolic pentru ce înseamnă românii în Marea Britanie”, a adăugat Mihalache.

Florin Morariu este descris drept un erou în presa internaţională, după ce l-a lovit cu o ladă mare de pâine în cap pe unul dintre atacatorii din Londra, și a oferit adăpost în brutăria în care lucra la 20 de oameni îngroziţi de ce se întâmpla pe străzi.

 

 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close