Antena 3 CNN Externe Diaspora O româncă riscă închisoare în Spania. Femeia refuză să-şi trezească copilul pentru a merge la şcoală

O româncă riscă închisoare în Spania. Femeia refuză să-şi trezească copilul pentru a merge la şcoală

O româncă riscă închisoare în Spania după ce a invocat diferite pretexte pentru a nu-şi duce copilul la şcoală.

O româncă riscă închisoare în Spania. Femeia refuză să-şi trezească copilul pentru a merge la şcoală
Sursa foto: pexels.com
de Alexandra Axinia    |    21 Iul 2023   •   09:10

Magistrații o acuză pe mamă că "a împiedicat în mod deliberat minorul să meargă la cursuri", ajungând la o rată de absenteism de 95%.

Procurorul susține că inculpatul, cetățean român și mamă a unui copil născut în 2010, și-a împiedicat în mod deliberat fiul să frecventeze regulat școala încă din anul  2016/2017, când a început clasa I la o școală publică din Gijón. În acel an școlar, copilul a lipsit nejustificat de la ore, ajungând în anul  2017-2018 la 77% rată de absenteism. În anul următor, absențele au atins 62%, în 2019-2020 - de 58%, iar în 2020-2021  -  95%.

În ciuda mentalităţii mamei, școala a încercat în repetate rânduri să normalizeze situația, dar fără niciun rezultat. Nici sprijinul și intervenția serviciilor sociale municipale și chiar sancțiunea privării de salariul social nu au avut succes, relatează elcomercio.es.

Citeşte şi: Copiii care au părinții plecați la muncă în străinătate, susținuți printr-o nouă lege. Cum pot fi ajutați 

Inculpata, în prezent singurul tutore al minorului, întrucât tatăl are domiciliul în România după despărțirea conjugală, a fost chemată la Parchet în data de 14 decembrie 2020. În înfățișarea sa, a invocat scuze nejustificate precum că minorul doarme crezând că nu trebuie să meargă la școală și că, din moment ce nu a mers regulat, îi este rușine.

Parchetul consideră că faptele constituie infracțiune de abandon de familie potrivit Codului penal.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close