Antena 3 CNN Externe Diaspora Fiul unei românce din Italia, obligat să stea ani de zile printre schelete și cranii. Ce a pățit tatăl abuziv

Fiul unei românce din Italia, obligat să stea ani de zile printre schelete și cranii. Ce a pățit tatăl abuziv

Presa italiană relatează cazul unui copil de opt ani, terorizat de propriul tată, care amenajase, în acest sens, un adevărat decor horror.

Fiul unei românce din Italia, obligat să stea ani de zile printre schelete și cranii. Ce a pățit tatăl abuziv
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    30 Ian 2022   •   17:43

Copilul, fiul unei românce, a fost timp de ani de zile obligat de tatăl său să învețe printre schelete și cranii.

Bărbatul, un italian de 57 de ani, a recurs la aceste mijloace pentru a-i arăta copilului ce pedeapsă riscă în cazul în care ia note mici la școală, relatează Corriere della Sera, care îl numește pe "Luca" pe copilul abuzat, precizând că este un prenume fictiv.

Copilul ajunsese să se teamă că va ajunge chiar să fie ucis de propriul părinte, notează  sursa citată.

Pentru că a încercat să-l salveze pe Luca din climatul de teroare, mama româncă a fost legată de pat și bătută de partenerul ei de fiecare dată când a protestat față de cruzimile la care a fost supus copilul. 

Femeia a părăsit în cele din urmă casa groazei împreună cu Luca, a cerut ajutor serviciilor sociale și s-a constituit parte civilă în procesul contra soțului.

În instanță, judecătorul l-a condamnat pe tatăl lui Luca - un muncitor din Calabria care trăia la Roma - la trei ani de închisoare, sub acuzația de rele tratamente și amenințări în familie.

Presa din peninsulă mai notează că pedeapsa a fost mai severă decât cea cerută de procuror iar bărbatul a fost decăzut din drepturile părintești.

×
Subiecte în articol: Luca Italia romanca
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close