Antena 3 CNN Externe Din ce în ce mai mulţi oameni îşi caută dragostea pe Internet

Din ce în ce mai mulţi oameni îşi caută dragostea pe Internet

Din ce în ce mai mulţi oameni îşi caută dragostea pe Internet
Sursa foto: Foto: aprilathena7.com
26 Oct 2013   •   11:33
O persoană din zece foloseşte site-uri şi aplicaţii matrimoniale pentru a-şi găsi un partener de viaţă, numărul celor care îşi caută dragostea pe internet crescând în ultimii ani.
 
Conform sursei citate, numărul celor care caută un partener de viaţă pe site-urile de profil şi pe reţelele de socializare aproape că s-a dublat. Mai mult, două treimi din utilizatori acceptă întâlniri cu persoane pe care le-au cunoscut online şi aproape un sfert folosesc asemenea site-uri pentru a găsi dragostea, informează dailymail.co.uk, conform Mediafax.
 
Pe de altă parte, 30% dintre americani folosesc site-urile matrimoniale pentru a culege informaţii despre potenţialii parteneri, înainte de a se întâlni cu aceştia, iar această proporţie ajunge la 41% în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, arată un studiu efectuat de Pew Research Centre din Washington.
 
"(...) Oamenii au căutat mereu sprijin pentru găsirea unui partener, folosind toate mijloacele pe care le aveau la dispoziţie", afirmă cercetătorii de la Pew Research Center.
 
În total, 11% dintre americanii de vârstă adultă au folosit site-uri sau aplicaţii matrimoniale, iar bărbaţii şi femeile s-au plâns în aceeaşi proporţie - 54% - de faptul că profilul persoanelor căutate online i-a indus în eroare.
 
De asemenea, peste 40% dintre femei care folosesc site-urile matrimoniale susţin că au fost victimele unor "abordări nedorite", faţă de numai 17% dintre bărbaţii care au conturi pe astfel de site-uri.
 
"Creşterea numărului de site-uri ce ajută la găsirea unui partener este unul dintre cele mai surprinzătoare fenomene din epoca digitală şi aceste metode alternative au apărut într-o perioadă de schimbări fundamentale în structura căsătoriei şi divorţului din America", au constatat autorii studiului.
 

×
Parteneri
Vouchere de 750 de lei și de 2.000 de lei pentru români! Guvernul anunță noi ajutoare
x close