Antena 3 CNN Externe Diplomatul Silviu Ionescu a condus maşina care a provocat accidentul mortal din Singapore

Diplomatul Silviu Ionescu a condus maşina care a provocat accidentul mortal din Singapore

Diplomatul Silviu Ionescu a condus maşina care a provocat accidentul mortal din Singapore
27 Ian 2010   •   12:53

Diplomatul român Silviu Ionescu este cel care a condus maşina Ambasadei Române la Singapore în accidentul soldat cu rănirea a trei persoane, dintre care una a murit la spital. Aceasta este concluzia anchetei efectuate de autorităţile din Singapore, făcută publică de Straits Times. Cercetările amănunţite ale Poliţiei au relevat faptul că însărcinatul cu afaceri al României la Singapore se afla în spatele volanului în momentul producerii accidentului.

Silviu Ionescu a zburat înapoi în România la trei zile de la producerea accidentului notează publicaţia amintită. El a fost rechemat de guvernul român. Oficialităţile de la Singapore susţin că nu ştiu unde se află acum diplomatul român însă Poliţia din Singapore ţine legătura cu Interpol Bucureşti.

În data de 15 decembrie, atunci când a avut loc accidentul, însărcinatul cu afaceri al României în Singapore, Silviu Ionescu, a raportat furtul maşinii reprezentanţei. În aceeaşi noapte, trei pietoni au fost loviţi pe trecerea de pietoni de o maşină a Ambasadei Romaniei la Singapore. Un bărbat în varsta de 30 de ani a murit ulterior, în ziua de Crăciun.

Autoturismul a fost găsit într-un cartier industrial. Un taximetrist a declarat apoi că l-ar fi transportat pe diplomatul român din zona unde a fost găsită maşina, şi că l-a auzit pe acesta când a telefonat la poliţie şi a anunţat furtul.

La începutul lunii ianuarie, diplomatul român Silviu Ionescu a fost suspendat din funcţia de ataşat al României în Singapore. În plus el este cercetat de procurori, fiind acuzat de ucidere din culpă şi fugă de la locul accidentului. Ionescu are însă imunitate diplomatică, aşa că va da socoteală în ţară.

La Ministerul de Externe, oficialii au stabilit că situaţia creată în jurul lui Silviu Ionescu depăşeşte atribuţiile instituţiei. În prezent, asupra ataşatului diplomatic al României în Singapore planează acuzaţiile de ucidere din culpă, vătămare corporală, fugă de la locul accidentului dar şi mărturie falsă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: silviu ionescu
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close