Antena 3 CNN Externe Dmitri Medvedev: ”Convențiile de la Geneva nu se aplică străinilor care luptă în rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei”

Dmitri Medvedev: ”Convențiile de la Geneva nu se aplică străinilor care luptă în rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei”

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, consideră că Convențiile de la Geneva nu se aplică străinilor care luptă acum în rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei.

Dmitri Medvedev: ”Convențiile de la Geneva nu se aplică străinilor care luptă în rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei”
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    20 Apr 2022   •   11:07

”Pentru noi, mercenarii nu sunt deloc voluntari. Nu sunt combatanți legali, nu sunt acoperiți de Convențiile de la Geneva”.

„Adevărații voluntari sunt regimentul francez Normandia-Neman, prima și a doua armată a armatei poloneze, care au participat cu noi la operațiunea de la Berlin în 1945, primul corp de armată cehoslovac, care a luptat cot la cot cu Armata Roșie în timpul Marele Război Patriotic”, a spus Medvedev.

"Prin urmare, mercenarii străini din Ucraina care nu se predau trupelor noastre împreună cu mentorii lor Bandera sunt supuși în primul rând denazificării. Ei vor trebui să răspundă pe deplin pentru acțiunile lor. Desigur, dacă vor supraviețui", a adăugat el, potrivit Unian.

Medvedev crede că luptătorii legiunii străine sunt plătiți cu bani pentru uciderea rușilor.

Rusia spune că regimul de la Kiev a angajat 6.824 de mercenari străini de la începutul ”operațiunii speciale”, printre care și mulți români.

Majoritatea mercenarilor au venit din Polonia, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov.

Potrivit lui Konașenkov, Kievul a angajat peste 6.800 de mercenari străini din 63 de țări de când Rusia și-a început operațiunile speciale.

Majoritatea mercenarilor - 1.717 de oameni - au venit din Polonia, aproximativ 1.500 din SUA, Canada și România, a spus purtătorul de cuvânt

 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina mercenari
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close