Antena 3 CNN Externe Oficial rus: ”Țările NATO vor fi distruse în doar o jumătate de oră, de Rusia, într-un război nuclear!”

Oficial rus: ”Țările NATO vor fi distruse în doar o jumătate de oră, de Rusia, într-un război nuclear!”

Declarație șocantă a șefului agenției spațiale ruse Roscosmos, Dmitri Rogozin. Acesta spune că Rusia are nevoie de doar 30 de minute pentru a distruge statele NATO în cazul unui război nuclear.

Oficial rus: ”Țările NATO vor fi distruse în doar o jumătate de oră, de Rusia, într-un război nuclear!”
Sursa foto: Twitter/ Al Jazeera English
de Georgiana Adam    |    10 Mai 2022   •   09:44

Rogozin susține că Rusia nu poate permite însă un astfel de război deoarece consecințele ar putea afecta întreaga planetă.

Dmitri Rogozin este cunoscut pentru declarațiile șocante.

În ultimele sale comentarii, făcute duminică într-o serie de postări în limba rusă pe canalul său Telegram, el nu a precizat dacă se referea la anumite țări NATO sau la toate.

De asemenea, Rogozin a acuzat NATO că poartă un război împotriva Rusiei și a ales să elaboreze propria definiție a „operațiunii militare speciale” a Rusiei, un termen folosit de președintele țării, Vladimir Putin, pentru a se referi la invazia din Ucraina.

„Într-un război nuclear, țările NATO vor fi distruse de noi într-o jumătate de oră”, a spus el. „Dar nu trebuie să permitem acest lucru, deoarece consecințele schimbului de lovituri nucleare vor afecta starea planetei noastre”.

Prin urmare, a spus el, Rusia va trebui să „învingă acest inamic mai puternic din punct de vedere economic și militar” cu mijloace armate convenționale.

„NATO duce un război împotriva noastră”, a declarat Rogozin într-o altă postare pe Telegram. „Ei nu au anunțat-o, dar asta nu schimbă nimic. Acum este evident pentru toată lumea”.

„Acesta este un război pentru adevăr și pentru dreptul Rusiei de a exista ca stat unic și independent”, a mai spus Rogozin, potrivit Mediafax

×
Subiecte în articol: Dmitri Rogozin razboi nuclear
Parteneri
Guvernul a făcut ultima ofertă pentru profesorii care sunt în grevă!
x close