Antena 3 CNN Externe Doi chinezi, implicaţi în scandalul melemine, condamnaţi la moarte

Doi chinezi, implicaţi în scandalul melemine, condamnaţi la moarte

Doi chinezi, implicaţi în scandalul melemine, condamnaţi la moarte
Sursa foto: lapte
22 Ian 2009   •   22:48

Două persoane au fost condamnate la moarte în urma scandalului laptelui contaminat din China. Fosta directoare a firmei care a produs laptele contaminat şi alţi doi inculpaţi în acest dosar au primit sentinţă pe viaţă. Şase copii au murit iar peste 300 de mii s-au îmbolnăvit, în urma consumului produselor cu melamină.
Potrivit firmelor chineze, un al treilea bărbat a fost condamnat la pedeapsa cu moartea, dar pedeapsa a fost suspendată. Aceste verdicte sunt primele date de tribunalul din China, care se va pronunţa în cazul altor 21 de acuzaţi.
"Firma Sanlu Group a fost condamnată pentru producerea şi vânzarea de produse contaminate şi amendată cu 7 milioane de dolari. Directoarea companiei a fost condamnată la o sentinţă pe viaţă pentru aceleaşi motive." a declarat un purtător de cuvânt al tribunalului.
Alte două persoane au primit o condamnare pe viaţă pentru că au pus în pericol securitatea publică.
Scandalul a provocat o adevărată psihoză pe plan mondial şi a determinat retragerea de pe piaţa internaţională a produselor lactate chinezeşti.
Şase copii au murit şi aproximativ 300.000 s-au îmbolnăvit după ce au consumat lapte cu melamină. Sentinţele au fost citite în faţa curţii unde părinţii copiilor îmbolnăviţi au organizat un protest împotriva conducerii firmei de lactate. Poliţiştii au înconjurat tribunalul pentru a evita incidentele. Ancheta din luna septembrie a stabilit că 22 de companii au distribuit lapte contaminat. Întreprinderile au anunţat crearea unui fond special de indemnizaţie pentru copiii îmbolnăviţi. Suma este însă insuficientă pentru tratarea tuturor copiilor bolnavi.
Antena 3

×
Subiecte în articol: condamnare la moarte
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close