Antena 3 CNN Externe Doi jurnalişti turci au fost eliberaţi după două luni de detenţie în Siria

Doi jurnalişti turci au fost eliberaţi după două luni de detenţie în Siria

Doi jurnalişti turci au fost eliberaţi după două luni de detenţie în Siria
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
12 Mai 2012   •   15:37

Doi jurnalişti turci, eliberaţi după două luni de detenţie în Siria, au sosit sâmbătă la Teheran, unde se vor întâlni cu familiile lor, apoi se vor întoarce în Turcia, relatează agenţia de presă Anatolia, citată de AFP.
   
Avionul care îi transporta de la Damasc pe Adem Ozkose şi Hamit Coskun a aterizat la Teheran, iar cei doi jurnalişti au declarat pentru Anatolia că sunt în stare bună şi se pregătesc să-şi revadă familiile în capitala iraniană.
   
Cei doi jurnalişti se vor întoarce în Turcia cu familiile lor, în cursul serii sau duminică, la bordul unui avion închiriat de Biroul premierului turc Recep Tayyip Erdogan, a precizat agenţia.
   
Cameramanul freelance Hamit Coskun şi jurnalistul Adem Ozkose, de la ziarul islamist Milat, au intrat în Siria la începutul lui martie, pentru a realiza un documentar privind situaţia din această ţară învecinată cu Turcia.
   
Ei fuseseră văzuţi ultima dată la 9 martie, în apropiere de bastionul rebel Idleb (nord-vest), nu departe de frontiera turcă. Ankara a acuzat Damascul că îi ţine prizonieri.

×
Subiecte în articol: jurnalisti turci Siria detentie turcia avion
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close