Antena 3 CNN Externe Donald Trump ar fi în favoarea acordului nuclear cu Iranul, dacă ar ajunge preşedinte

Donald Trump ar fi în favoarea acordului nuclear cu Iranul, dacă ar ajunge preşedinte

Donald Trump ar fi în favoarea acordului nuclear cu Iranul, dacă ar ajunge preşedinte
16 Aug 2015   •   23:29

Miliardarul american Donald Trump, care conduce în sondaje, a adoptat duminică o poziție diferită de a altor numeroși candidați republicani la Casa Albă, afirmând că nu va contesta acordul cu Iranul privind programul nuclear, lucru care ar fi oricum dificil de făcut, dar, dacă va fi ales președinte, va "supraveghea contractul într-un mod atât de dur, încât ei nu vor avea nicio șansă", relatează Agerpres.

"Voi supraveghea contractul într-un mod atât de dur, încât ei nu vor avea nicio șansă", a comentat omul de afaceri, care și-a înmulțit declarațiile tranșante și continuă să conducă în sondaje, cu mult în fața rivalilor săi republicani.

Acordul "ar fi extrem de dificil de rupt", așa cum au sugerat unii dintre rivalii săi, a adăugat Trump, la postul de televiziune NBC. Dar "sunt destul de bun la a analiza un contract. Oricât de prost ar fi un contract, sunt dur în ceea ce privește respectivul contract", a mai spus el, calificând drept "incompetentă" echipa care a negociat înțelegerea cu Iranul, din care a făcut parte și secretarul de stat John Kerry.

Congresul — majoritar republican — are termen până la 17 septembrie să se pronunțe asupra acordului semnat de marile puteri și care prevede oprirea programului nuclear iranian în schimbul ridicării sancțiunilor economice care asfixiază Teheranul. Președintele Barack Obama a declarat că acordul este cea mai bună opțiune pentru obținerea stabilității în Orientul Mijlociu și că respingerea lui ar fi o greșeală istorică.

Donald Trump a declarat totuși că acordul este catastrofal și că acesta nu va împiedica Iranul să intre în posesia bombei atomice.

"Iranul va deveni o națiune atât de bogată, o națiune atât de puternică, încât va avea arma nucleară. Va prelua controlul asupra unor părți ale lumii la care nici nu ne-am gândi, iar acest lucru cred că va duce la un holocaust nuclear", a mai afirmat el.

×
Subiecte în articol: Donald Trump acord nuclear
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close