Antena 3 CNN Externe Două avioane au evitat o coliziune în Vietnam, pe o pistă gestionată de către un stagiar

Două avioane au evitat o coliziune în Vietnam, pe o pistă gestionată de către un stagiar

Două avioane au evitat o coliziune în Vietnam, pe o pistă gestionată de către un stagiar
15 Iul 2014   •   09:36

 Două avioane au evitat cu puţin o coliziune pe un aeroport din centrul Vietnamului, pe când de pista de aterizare răspundea un tânăr stagiar, au anunţat autorităţile aeriene, informează AGERPRES.

Un controlor aerian, care l-a lăsat la 27 iunie pe un stagiar să supervizeze o pistă pe aeroportul din Danang, a fost suspendat, iar licenţa i-a fost revocată, a precizat Autoritatea Aviaţiei Civile din Vietnam (AACV).

"Incidentul a ameninţat în mod grav securitatea aeriană. Dacă nu ar fi fost semnalat la timp, ar fi condus la un accident", a apreciat Autoritatea într-un comunicat.

Stagiarul a autorizat un avion aparţinând companiei Jetstar Pacific să decoleze de pe o pistă pe care tocmai ateriza un avion aparţinând companiei Vietnam Airlines, potrivit presei oficiale.

Doar după ce pilotul de la Vietnam Airlines a informat turnul de control că se află în continuare pe această pistă stagiarul şi-a dat seama de eroare, cele două avioane aflându-se la mai puţin de 350 de metri distanţă unul de celălalt, potrivit ziarului Tuoi Tre.

Stagiarul va putea să primească licenţa de controlor de trafic aerian abia peste un an şi va urma o formaţie complementară.




×
Subiecte în articol: avioane Vietnam
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close