Antena 3 CNN Externe "Duşmanul lui Allah!" Cum a plătit un crainic radio din Rusia pentru credinţele sale despre Islam

"Duşmanul lui Allah!" Cum a plătit un crainic radio din Rusia pentru credinţele sale despre Islam

"Duşmanul lui Allah!" Cum a plătit un crainic radio din Rusia pentru credinţele sale despre Islam
29 Mai 2012   •   19:54

Crainicul unui post de radio din Rusia a avut nevoie de spitalizare după ce a fost tăiat de 15 ori de un individ necunoscut până în prezent. Cu două săptămâni în urma acestui incident, crainicul s-a aventurat să-l critice la radio pe Mohamed, fondatorul credinţei musulmane sau a Islamului, scrie Russia Today.

Serghei Aslanyan, în vârsta de 46 de ani, a ajuns la un spital din Moscova cu numeroase răni de cuţit pe piept, gât şi braţ.

Potrivit raportului întocmit de poliţişti, în seara zilei de luni, un bărbat l-a sunat pe jurnalist la interfon şi i-a propus să iasă în stradă pentru a sta de vorbă. Odată ajuns la parter, jurnalistul a fost lovit în cap cu un obiect dur şi apoi atacat cu un cuţit.

Aslanyan susţine că atacatorul său striga: "Eşti duşmanul lui Allah!" în timp ce îl înjunghia.

Potrivit declaraţiilor martorilor, agresorul ar fi un bărbat slab, în vârstă de aproximativ 30 de ani.

Acum, jurnalistul este conştient şi starea lui este stabilă. Locuinţa sa este păzită de poliţişti. Agresorul său nu a fost încă prins însă poliţiştii speră să îl identifice folosind imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

Mai multe publicaţii susţin că agresarea jurnalistului vine în urma afirmaţiilor pe care acesta le făcuse în legătură cu Proorocul Mohamed în cadrul unui program transmis de Radio Maiak, la 14 mai. După această emisiune, Serghei Aslanian a primit o serie de ameninţări şi insulte.

"Profetul Mohamed, după cum ştim, nu a fost o figură religioasă. El a fost un om de afaceri dar, după ce a obţinut un sprijin financiar considerabil, el şi-a plănuit modul prin care să ajungă tot mai sus" spunea Aslanyan la radio. El a mai spus că Profetul "a rescris Biblia", astfel ca "acum toată lumea să ştie că Profetului Mohamed nu a fost un negustor de piaţă, ci o figură politică remarcabilă" a mai spus jurnalistul la radio.

Potrivit Aslanyan, Islamul a fost un "proiect de afaceri încă de la început" şi s-a dovedit a fi de succes datorită "finanţărilor". Mai mult de atât, jurnalistul a speculat că profetul ar fi suferit de o formă de tulburare sexuală.

Ulterior, jurnalistul şi-ar fi cerut scuze în mod public pentru declaraţiile dure pe care le-a făcut.

Opinia publică din Republica Rusă Tatarstan a cerut Procuraturii Generale sã verifice declaraţiile jurnalistului sub aspectul incitării la ură etnică. Serghei Aslanian a colaborat cu diferite mijloace de informare în masã și timp de 10 ani a lucrat la postul de radio Eho Moskvî.


×
Subiecte în articol: Rusia islam
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close