Antena 3 CNN Externe Egipt. Candidatul mişcării Fraţii Musulmani la alegerile prezidenţiale s-a alăturat mulţimii din Piaţa Tahrir, pentru scurt timp

Egipt. Candidatul mişcării Fraţii Musulmani la alegerile prezidenţiale s-a alăturat mulţimii din Piaţa Tahrir, pentru scurt timp

Egipt. Candidatul mişcării Fraţii Musulmani la alegerile prezidenţiale s-a alăturat mulţimii din Piaţa Tahrir, pentru scurt timp
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
03 Iun 2012   •   11:15

Candidatul mişcării Fraţii Musulmani la prezidenţialele din Egipt, Mohammed Morsi, s-a alăturat sâmbătă seara manifestanţilor adunaţi în piaţa Tahrir din Cairo pentru a protesta faţă de verdictele pronunţate în cadrul procesului lui Hosni Mubarak, relatează AFP.
   
Morsi a sosit înconjurat de militanţi ai Fraţilor Musulmani, care i-au deschis un culoar prin mijlocul mulţimii, şi a plecat la scurt timp.
   
El le ceruse anterior egiptenilor, în cursul unei conferinţe de presă, să îşi continue "revoluţia".
   
Morsi se va înfrunta în cel de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial de la 16 şi 17 iunie cu ultimul premier al lui Hosni Mubarak, Ahmad Shafik.
   
Mii de manifestanţi furioşi au ieşit sâmbătă pe străzi în întregul Egipt, după condamnarea fostului preşedinte Hosni Mubarak şi a fostului său ministru de Interne la închisoare pe viaţă şi după achitarea a şase foşti oficiali din serviciile de securitate, pentru moartea a sute de manifestanţi în timpul revoltei populare din ianuarie-februarie 2011.
   
Unii consideră verdictul prea blând şi cer spânzurarea lui Mubarak, în timp ce alţii se tem că achitarea celor şase foşti oficiali din securitate ar fi sinonimă cu impunitatea poliţiei, acuzată de încălcări sistematice ale drepturilor omului.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close