Antena 3 Externe Elevele, sfătuite să vină fără sutien la Bac. De ce au luat oficialii această măsură

Elevele, sfătuite să vină fără sutien la Bac. De ce au luat oficialii această măsură

de M.Z.    |    07 Iun 2013   •   12:01
Elevele, sfătuite să vină fără sutien la Bac. De ce au luat oficialii această măsură
Sursa foto: Foto: ST/forums.sgclub.com
Măsură nemaiîntâlnită luată de Ministerul Educaţiei din China, pentru a se evita copiatul la examene. 
 
Candidatelor la bacalaureat li s-a cerut să intre în sala de examen fără sutiene, având în vedere că părţile metalice ale lenjeriei intime, mai exact armurile, pot ajuta la fraudarea testelor, informează AFP. Mai mult, sălile au fost dotate cu detectoare de metale.
 
Peste 9.000.000 de chinezi au susţin vineri bacul, examen la care sutienele cu inserţie metalică au fost interzise.
 
Drept urmare, pentru a preveni utilizarea de instrumente electronice de copiat, în timpul bacalaureatului chinez - gaokao - centrele de examinare din provincia Jilin (nord-estul Chinei), au fost dotate cu detectoare de metale. 
 
Măsura a fost luată după ce elevele au fost sfătuite să intre la examen fără sutiene cu sârme metalice. 
 
Ministerul Educaţiei din China a promis miercuri că va lua măsuri pentru a se evita copiatul, bazându-se nu numai pe camerele video instalate în sălile de examen. 
 
În această ţară, diploma de bacalaureat este de acum considerată un instrument esenţial pentru succesul social şi personal, iar intrarea la facultate a devenit crucială. 
 
Anul trecut, în China au fost arestate 1.500 de persoane şi az fost confiscate 60.000 de kituri electronice destinate copiatului, în special emiţătoare şi mini-căşti. 
 
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close