Antena 3 CNN Externe Eliberarea de sub regimul lui Assad, plătită cu viaţa a mii de oameni. Siria îşi scrie istoria cu sângele nevinovat al oamenilor

Eliberarea de sub regimul lui Assad, plătită cu viaţa a mii de oameni. Siria îşi scrie istoria cu sângele nevinovat al oamenilor

Eliberarea de sub regimul lui Assad, plătită cu viaţa a mii de oameni. Siria îşi scrie istoria cu sângele nevinovat al oamenilor
de O.P.    |    16 Iul 2012   •   05:47

Cele mai violente lupte de la începutul revoltei din Siria cutremură marile oraşe din Siria. În Capitală, forţele regimului Assad au organizat atacuri asupra mai multor cartiere controlate de rebeli. Antena3 a obţinut în exclusivitate imagini dintr-o zonă controlată de luptătorii împotriva regimului Assad, aflată la graniţa cu Turcia.

Armata siriană a părăsit zona de graniţă cu Turcia, iar refugiaţii pot trece oricând în ţara vecină, fără a fi opriţi de nimeni, arată imaginile trimise în exclusivitate pentru Antena3, de un sirian stabilit în România.

Noi clipuri amator, publicate pe reţelele de socializare, arată imagini cu cel mai încrâncenat val de violenţe din Siria. Potrivit activiştilor din opoziţie, forţele pro-Assad au luat cu asalt mai multe cartiere din capitală.

Mohmammed Jamjoom, prezentator CNN: "Cele mai dure lupte din capitala Siriei de până acum. Asta susţin activiştii din opoziţie care au raportat activităţi militare în diverse părţi din Damasc. Un rezident a declarat pentru CNN că sute de forţe de securitate şi numeroase tancuri au intrat într-un cartier din sudul Damascului. Şi că apoi au început luptele între forţele regimului şi Armata pentru Eliberarea Siriei".

Forţele guvernamentale au bombardat şi provincia Homs. Bilanţul atacurilor de ieri nu a fost încă stabilit, însă se pare că ar fi vorba de sute de morţi.

Peste 18 mii de oameni, în majoritate civili, au murit de la începutul revoltei siriene, în urmă cu 17 luni.





×
Subiecte în articol: razboi civil siria
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close