Antena 3 CNN Externe Epidemia de coronavirus, impact neașteptat asupra calității aerului din întreaga lume

Epidemia de coronavirus, impact neașteptat asupra calității aerului din întreaga lume

Epidemia de coronavirus, care a făcut ravagii în China, are și un efect pozitiv, astfel că cel puțin un sfert din emisiile de gaze cu efect de seră au fost eliminate în ultimele săptămâni.

Epidemia de coronavirus, impact neașteptat asupra calității aerului din întreaga lume
Sursa foto: Pixabay
26 Feb 2020   •   11:51

Cercetătorii susțin că măsurile luate de administrația chineză, în combaterea epidemiei cu coronavirus, au dus la o scădere drastică a arderilor combustibililor fosili, principala cauză a scăderii nivelului de oxigen din atmosfera Pământului, scrie The Independent.

Reducerea orelor de lucru și închiderea șantierelor și a magazinelor au făcut ca producția de cărbune și de oțel să fie mult mai scăzută.

Astfel, emisiile de dioxid de carbon au scăzut cu 100 de milioane de tone în ultimele două săptămâni, echilaventul a 6% din emisiile globale. 

De asemenea, şi emisiile de nitrogen - un alt gaz poluant, au scăzut cu 36% în ultimele două săptămâni.

Miercuri, China a anunțat 52 de decese noi cauzate de coronavirus, toate în Hubei, epicentrul îmbolnăvirilor. În total, epidemia a făcut 2.715 de victime.

Cu toate acestea, numărul de bolnavi noi este în scădere în China, mai multe provincii raportând zero noi infecții în ultimele zile.

×
Subiecte în articol: gaze cu efect de sera China coronavirus
Parteneri
Trei români au murit LIVE pe Facebook, într-un accident la Strasbourg
x close