Antena 3 CNN Externe Erik De Vrijer, noul şef al delegaţiei FMI în România. Află mai multe despre cel care îl va înlocui pe Franks

Erik De Vrijer, noul şef al delegaţiei FMI în România. Află mai multe despre cel care îl va înlocui pe Franks

Erik De Vrijer, noul şef al delegaţiei FMI în România. Află mai multe despre cel care îl va înlocui pe Franks
Sursa foto: Foto: antena 3.ro
26 Apr 2012   •   11:04

Olandezul Jules Erik J. De Vrijer, actualul reprezentant al FMI pentru Belgia şi Olanda, va prelua din vară şefia delegaţiei FMI la Bucureşti, înlocuindu-l pe americanul Jeffrey Franks.

Erik De Vrijer a fost descris de Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI, drept o persoană cu o foarte mare experienţă în FMI, având cu o poziţie puternică, în calitate de director adjunct al departamentului pentru Europa al FMI, scrie gândul.info.

În ultimii 10 ani, De Vrijer a condus misiunile Fondului Monetar în Uzbekistan, Algeria, Irak, iar în ultima vreme în Belgia şi Franţa.

Pe site-ul FMI există o sigură înregistrare video cu De Vrijer, datând din iulie 2011, când acesta a acordat un interviu în limba franceză pe tema progreselor importante făcute de economia Franţei.

Erik De Vrijer îl însoţeşte pe Jeffrey Franks pe parcursul misiunii de evaluare care a debutat pe 24 aprilie şi care va fi ultima pe care Franks o conduce la Bucureşti.

Franks a fost numit şef de misiune pentru România în decembrie 2008.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close