Antena 3 CNN Externe "Este atât de inuman. Sunt ucişi cu bâte şi li se taie gâtul în faţa altor câini". Dezvăluiri şocante despre traficul ilegal cu câini destinaţi consumului

"Este atât de inuman. Sunt ucişi cu bâte şi li se taie gâtul în faţa altor câini". Dezvăluiri şocante despre traficul ilegal cu câini destinaţi consumului

"Este atât de inuman. Sunt ucişi cu bâte şi li se taie gâtul în faţa altor câini". Dezvăluiri şocante despre traficul ilegal cu câini destinaţi consumului
Sursa foto: Foto: CNN
de S.T.    |    04 Iun 2013   •   16:59

În fiecare an, aproximativ 200.000 de câini sunt transportaţi ilegal din Thailanda, peste râul Mekong, pentru a ajunge pe mesele restaurantelor din Vietnam, dezvăluie CNN.

Câinii sunt îngrămădiţi în coşuri metalice, astfel că un singur camion transportă 1.000 de câini pentru câteva zile.

La sfârşitul călătoriei, animalele sunt dezhidratate şi stresate, multe murind sufocate pe drum.

După ce ajung în Vietnam, câinii continuă să sufere. În această ţară asiatică se crede că stresul şi frica eliberează hormoni ce îmbunătăţesc gustul cărnii, motiv pentru care câinii sunt ţinuţi în cuşti.

În final, câinii sunt ucişi cu bâte sau li se taie gâtul în faţa altor câini care aşteaptă aceeaşi soartă.

"Câinii sunt animale extrem de inteligente, aşa că dacă ucizi un câine în faţa unei cuşti pline cu alţi câini, aceştia ştiu că urmează să fie şi ei ucişi", spune Tuan Bendixsen, directorul Animals Asia Foundation Vietnam, o organizaţie din Hanoi ce pledează pentru drepturile animalelor.

CNN scrie că traficanţii de câini adună tot ce prind, de la câinii comunitari din Thailanda până la cei de rasă ce sunt nesupravegheaţi.

Reprezentanţii organizaţiilor ce pledează pentru drepturile animalelor estimează că un milion de câini sunt consumaţi anual în Vietnam, astfel că afacerile sunt prospere pentru traficanţii ce traversează fluviul Mekong.

Deşi comerţul cu câini este ilegal în Thailanda, în această ţară nu există legi împotriva cruzimii faţă de animale. Traficanţii primesc sentinţe uşoare, petrecând doar câteva luni în închisoare.

John Dalley de la Fundaţia Soi Dog susţine că modul în care sunt trasportaţi aceşti câini şi cum sunt ucişi, în cazul în care supravieţuiesc transportului, este absolut înfiorător.

"Unele filmări pe care le primim sunt atât de oribile încât imaginile sunt prea puternice pentru a putea fi difuzate de televiziuni. Este atât de inuman încât este, literal, iadul pe pământ", a concluzionat Dalley.

Vezi în materialul video de mai sus reportajul difuzat de televiziunea americană CNN.

×
Subiecte în articol: caini Vietnam Thailanda camion caini
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close