Antena 3 CNN Externe S-a aflat cine erau ceilalți șase pasageri care se aflau la bord, împreună cu Evgheni Prigojin, în momentul prăbușirii avionului

S-a aflat cine erau ceilalți șase pasageri care se aflau la bord, împreună cu Evgheni Prigojin, în momentul prăbușirii avionului

Avionul privat care s-a prăbușit transporta șapte pasageri și trei membri ai echipajului.

S-a aflat cine erau ceilalți șase pasageri care se aflau la bord, împreună cu Evgheni Prigojin, în momentul prăbușirii avionului
Sursa foto: Profimedia Images
de Laura Dinu    |    24 Aug 2023   •   06:51

Toate cele 10 persoane aflate la bord au murit, potrivit informațiilor preliminare. Sursele spun că toate cadavrele au fost recuperate.  

Pe lângă Evgheni Prigojin și mâna sa dreaptă Dimitri Utkin, în avion se aflau alți cinci pasageri, potrivit autorităților aviatice din Rusia.   

Valeri Cekalov 

Unul dintre cei mai apropiați prieteni ai lui Prigojin, Cekalov a fost alături de liderul Wagner încă din anii 2000, potrivit observatorului rus Giorgi Revișvili. 

Nu numai că era responsabil de logistica Wagner, ci supraveghea și contractele lui Prigojin în ceea ce privea furnizarea de alimente armatei, precum și proiectele de peste mări care implicau explorarea geologică, producția de petrol sau agricultura. 

El a fost asociat și cu Evropolis, o companie care a încheiat un acord petrol profitabil cu Siria, care plătea luptătorii Wagner și procura arme pentru aceștia, potrivit grupului de investigații All Eyes on Wagner. 

Cekalov a fost vizat de sancțiunile SUA pentru că a acționat în numele lui Prigojin și a furnizat arme Rusiei. 

Evgheni Makaryan 

Un fost ofițer de poliție de district, Makaryan s-a alăturat grupării Wagner în martie 2016, potrivit site-ului de investigații Dossier Center. 

El luptase pentru gruparea de mercenari în Siria, iar pseudonimul sa era „Makar”. 

Serghei Propustin 

Luptător Wagner din 2015, Propustin a folosit pseudonimul „Kedr” și a luptat în cel de-al doilea război cecen, potrivit lui Revishvili. 

Dossier Center spune că acesta provenea dintr-o unitate care a furnizat lui Prigojin multe dintre gărzile sale personale. 

Alexandru Totmin 

Cunoscut după pseudonimul „Tot”, Totmin a postat deseori imagini pe Instagram cu stilul său de viață exorbitant, potrivit jurnalistului Michael D Weiss, citat de BBC.  

Nikolai Matuseev 

Deși Dossier Center nu a reușit să găsească o persoană cu acest nume pe listele rusești, a găsit un „Nikolai Matusevich” care a luptat pentru Wagner încă din 2017. 

Membrii echipajului au fost identificați ca fiind căpitanul Alexei Levshin, copilotul Rustam Karimov și însoțitoarea de bord Kristina Raspopova, scrie BBC

Miercuri seara, agenția de aviație a Rusiei a declarat că Prigojin se afla la bordul unui avion privat care s-a prăbușit la nord de Moscova. Nimeni nu a supraviețuit.  

Citește și: Evgheni Prigojin a murit, după ce avionul în care se afla s-a prăbuşit în regiunea Tver din Rusia 

Avionul care s-a prăbușit lângă Tver a dispărut de pe radar la 26 de minute de la decolare, a relatat o sursă REN TV. La ora 17.54 avionul a decolat din Sheremetyevo spre Pulkovo. La un moment dat, aeronava a dispărut de pe radar, iar echipajul nu a mai răspuns la apelurile dispecerului. Potrivit unuia dintre martorii oculari, prăbușirea a avut loc la ora 18:22, avionul cazând fără o aripă.

Cadavrele lui Evgheni Prigojin și ale lui Dmitri Utkin au fost "identificate preliminar”, susține postul de televiziune Tsargrad. Canalul mai relatează, citând o sursă din comisia Agenției Federale de Transport Aerian, că avionul lui Prigojin ar fi fost aruncat în aer. Nu există nicio confirmare oficială a acestei informații.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close