Antena 3 CNN Externe Facebook, o nouă dezvăluire pune utilizatorii pe gânduri. Cine vă scanează pozele și linkurile din Messenger

Facebook, o nouă dezvăluire pune utilizatorii pe gânduri. Cine vă scanează pozele și linkurile din Messenger

Facebook, o nouă dezvăluire pune utilizatorii pe gânduri. Cine vă scanează pozele și linkurile din Messenger
05 Apr 2018   •   00:39

Facebook Inc. scanează linkurile și imaginile pe care oamenii și le trimit reciproc pe Facebook Messenger și citesc chat-urile atunci când sunt semnalate către moderatori, asigurându-se că tot conținutul respectă regulile companiei. Dacă nu, îl blochează sau îl șterge.

Compania a confirmat această practică după un interviu publicat la începutul acestei săptămâni, cu fondatorul Mark Zuckerberg, ridicând întrebări despre practicile și confidențialitatea serviciului de Messenger. Zuckerberg i-a spus lui Ezra Klein lui Vox o poveste despre primirea unui apel telefonic în legătură cu purificarea etnică din Myanmar. Facebook a detectat oameni care încearcă să trimită mesaje senzaționale prin aplicația Messenger, a spus el.

"În acest caz, sistemele noastre detectează ce se întâmplă", a spus Zuckerberg. "Împiedicăm să treacă aceste mesaje."

Unii oameni au reacționat cu îngrijorare pe Twitter: a citit mesajele Facebook în general? Facebook a fost sub foc în ultimele săptămâni cu privire la modul în care gestionează datele private ale utilizatorilor, iar revelația a lovit un nerv.

×
Subiecte în articol: Messenger Facebook Facebook Messenger
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close