Antena 3 CNN Externe O fetiță de doar 10 ani a murit de COVID după ce a fost numită ”asistenta” clasei, la școală, în Virginia

O fetiță de doar 10 ani a murit de COVID după ce a fost numită ”asistenta” clasei, la școală, în Virginia

O familie din Virginia încearcă să înțeleagă cum a fost posibil ca fetița lor, în vârstă de 10 ani, perfect sănătoasă, să moară de coronavirus în numai cinci zile.

O fetiță de doar 10 ani a murit de COVID după ce a fost numită ”asistenta” clasei, la școală, în Virginia
Sursa foto: Facebook / Nicole Sperry
de Laura Dinu    |    08 Oct 2021   •   09:29

În timp ce încearcă să treacă peste tragedia care s-a abătut asupra lor, părinții fetiței transmit un mesaj celor care nu cred în coronavirus și refuză să se vaccineze sau să respecte măsurile de protecție: ”Aveți milă de ceilalți!”. Dacă povestea Teresei va schimba părerea sau gândirea măcar unei persoane care nu crede în virus sau în vaccin, ei spun că și-au îndeplinit datoria față de fiica lor. 

Teresa urma cursurile la Școala Elementară Hillpoint din Suffolk, la 20 de mile de Norfolk, Virginia. În instituție, purtarea măștii era obligatorie. 

Părinții ei, Nicole și Jeff Sperry, sunt vaccinați împotriva coronavirusului. La fel și cei doi fii mai mari ai lor. Teresa și fiul lor cel mai mic, în vârstă de 9 ani, nu erau încă vaccinați, însă așteptau cu nerăbdare să devină eligibili.

Starea fetiței s-a degradat rapid

Simptomele COVID în cazul Teresei au debutat cu o durere de cap, miercuri, 22 septembrie. A doua zi, fetița a făcut febră. Părinții au ținut legătura cu medicul pediatru al familiei, care le-a recomandat să îi facă un test COVID. Astfel, au stabilit că vor merge la testare luni, 27 septembrie. 

Însă duminică seara, simptomele Teresei s-au înrăutățit. Fetița a început să tușească foarte tare, până a vărsat. Părinții s-au panicat și au dus-o de urgență la spital. Acolo, medicii au testat-o pentru streptococ, dar și pentru coronavirus. Urma să primească rezultatele a doua zi. 

”I-au făcut radiografie toracică și, când s-au întors, au spus că nu există semne de pneumonie COVID, că plămânii sunt perfecți, frumoși. Nu păreau îngrijorați”, povestește Nicole, mama fetiței. 

Din păcate, în mai puțin de 24 de ore, fetița a încetat să mai respire. Aceasta a fost transportată de urgență la spital, unde, în ciuda tuturor eforturilor medicilor, și-a pierdut viața, scrie CNN

Părinții pledează pentru renunțarea la mască

Luni, în timp ce Nicole stătea lângă trupul neînsuflețit al fetiței sale, încercând să înțeleagă ce s-a întâmplat, la doar câțiva kilometri, în școala unde Teresa învăța, avea loc un consiliu profesoral, care urma să stabilească renunțarea la masca de protecție în interiorul școlii. Asta în condițiile în care numeroși părinți cereau acest lucru. 

”În timp ce eu stăteam la căpătâiul fiicei mele, școlile publice aveau o ședință. Am prieteni care au venit ulterior și mi-au spus că, în timp ce eu eram cu fiica mea, care nu mai era printre noi, acolo erau părinți care spuneau că pandemia COVID s-a terminat și că oamenii sănătoși nu mor, mai ales copiii”, povestește Nicole. 

”Și eu eram chiar lângă fiica mea moartă, care era perfect sănătoasă și care era doar un copil”. 

În afară de o mică fractură osoasă, când avea doar câțiva anișori, Teresa era un copil sănătos și fericit. Potrivit părinților, nu a avut vreodată o gripă sau vreo infecție a urechii, boli frecvente în rândul celor mici. 

A fost desemnată ”asistenta” clasei

Era frumoasă, deșteaptă și iubitoare, mereu deschisă la a-i ajuta pe cei din jur, povestește tatăl ei. Acesta este și unul dintre factorii care i-au aduc moartea, de fapt. 

”Înainte să se îmbolnăvească, ne-a povestit că slujba ei la școală era de ”asistentă”, ce trebuia să îi însoțească pe copiii bolnavi la cabinetul medicului școlar”, spune Jeff. ”Și trebuie să o înțelegeți pe fiica mea. Asta era ea, să îi ajute pe toți, asta își dorea să facă!”

„Fiica noastră era perfect sănătoasă, a scris Nicole pe Facebook.„ Și ar fi continuat să fie aici dacă oamenii ar fi încetat să-și mai trimită copiii bolnavi la școală ”.

×
Subiecte în articol: Teresa Sperry Virginia
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close