Antena 3 CNN Externe Fostul premier Manuel Valls, atacat la Strasbourg

Fostul premier Manuel Valls, atacat la Strasbourg

Fostul premier Manuel Valls, atacat la Strasbourg
22 Dec 2016   •   19:46

Fostul premier francez, în prezent candidatul Partidului Socialist la preşedinţie, Manuel Valls, a fost joi protagonistul unui incident non-violent la Strasbourg, unde un opozant a aruncat în el cu făină în timp ce trecea printr-o piaţă de Crăciun în drumul său către o reuniune cu membri şi simpatizanţi ai formaţiunii sale politice, scrie presa franceză. 

'Te-ai albit puţin', i-a spus apoi în glumă primarul socialist al Strasbourg-ului, Roland Ries. Soţia lui Valls, Anne Gravoin, se afla alături de el şi l-a ajutat să-şi şteargă urmele de făină. 

Autorul acestui act, un bărbat în vârstă de circa 30 de ani, a fost imobilizat imediat de poliţie. El a reuşit să se infiltreze în spatele fostului premier şi i-a răsturnat în cap o pungă cu făină în faţa cafenelei unde urma să se desfăşoare respectiva reuniune. 

El şi-a motivat gestul prin dorinţa de a protesta astfel pentru faptul că, în perioada cât a fost premier, Valls a invocat de şase ori un controversat articol din Constituţia franceză, articolul 49.3, ce permite guvernului să adopte acte normative fără o dezbatere parlamentară, dar pe care candidatul socialist a promis că-l va suprima dacă ajunge preşedinte. 

După ce şi-a şters urmele de făină, Valls şi-a continuat neperturbat programul şi chiar a minimalizat incidentul printr-o postare pe Twitter: 'Câteva grame de făină, dar kilograme de zâmbete'. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: manuel valls incident Strasbourg
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close