Antena 3 CNN Externe Francesco Schettino, căpitanul de pe Costa Concordia, promite că va dezvălui ADEVĂRATA poveste a naufragiului

Francesco Schettino, căpitanul de pe Costa Concordia, promite că va dezvălui ADEVĂRATA poveste a naufragiului

Francesco Schettino, căpitanul de pe Costa Concordia, promite că va dezvălui ADEVĂRATA poveste a naufragiului
19 Noi 2012   •   12:41

Căpitanul Francesco Schettino a devenit ţinta infamiilor în ianuarie, după ce şi-a abandonat nava, Costa Concordia, în timpul naufragiului din apropierea insulei Giglio, din Italia.
Schettino a fost acuzat atunci că a pilotat nava de croazieră prea aproape de ţărm, manevră care a dus la provocarea unui dezastru, soldat cu pierderea a 32 de vieţi.

Poreclit de presă, "Căpitanul Laş", Schettino a fost supus unui val masiv de critici după tragedie. El a fost concediat şi poate fi judecat sub acuzaţia de omor prin imprudenţă.

Într-un interviu publicat de cotidianul italian Il Giornale, Schettino spune că povestea sa reală va ieşi la iveală şi imaginea sa va fi reabilitată.

"Tot ce am citit despre mine sunt declaraţii indecente şi false. Nu mă voi lăsa masacrat de aceste minciuni defăimătoare. Există dovezi care vor demonstra o cu totul altă desfăşurare a evenimentelor. Momentan, lucrez la o carte unde voi dezvălui aspecte pe care unii oameni nu le vor publice", a spus Schettino.

El spune că a părăsit nava doar atunci când a început să se teamă pentru viaţa sa.
"Mă aflam pe punte, care era înclinată la 90 de grade. Nu mai puteam merge, iar persoanele mai puţin agile decât mine au căzut peste bord. În timp ce apa inunda puntea, am continuat să ajut pasagerii să se urce în bărcile de salvare. Atunci trebuia să aleg între a fi strivit de navă, la 20 de metri de ţărm ori să preiau comanda unei bărci de salvare şi să coordonez salvarea zecilor de oameni. Am ales a doua variantă, sunt mai multe persoane care pot confirma asta", povesteşte căpitanul intrat în dizgraţie.

Conform unor surse, acest interviu a fost acordat în schimbul unei sume de bani, cifrată la 50000 de euro.

Carlo Rienzi, preşedintele grupului Codacons, care este acţionarul principal al companiei Costa Crociera, a declarat că orice ban câştigat de Schettino va fi revendicat în instanţa de judecată.

"Fiecare cent pe care-l va câştiga domnul Schettino, va fi luat de la el şi oferit drept daună morală supravieţuitorilor şi familiilor celor dispăruţi în acea teribilă tragedie", a precizat Rienzi.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close