Antena 3 CNN Externe Franţa cere Coreei de Nord "să se abţină de la orice nouă provocare"

Franţa cere Coreei de Nord "să se abţină de la orice nouă provocare"

Franţa cere Coreei de Nord "să se abţină de la orice nouă provocare"
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
30 Mar 2013   •   15:47

Franţa a îndemnat sâmbătă Coreea de Nord să se abţină de la "orice nouă provocare", după ce regimul de la Phenian a anunţat că este în "stare de război" cu vecinii sud-coreeni, informează AFP.
   
"Franţa este preocupată activ de situaţia din Peninsula Coreea. Cerem Coreei de Nord să se abţină de la orice nouă provocare, să îşi îndeplinească obligaţiile internaţionale şi să reia rapid dialogul", a declarat Philippe Lalliot, purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe.
   
Regimul stalinist de la Phenian a anunţat sâmbătă că este în "stare de război" cu vecinii sud-coreeni. "Începând de acum, relaţiile intercoreene sunt în stare de război şi toate problemele dintre cele două state coreene vor fi tratate conform unui protocol adaptat războiului", a comunicat Coreea de Nord. "Situaţia conform căreia Peninsula Coreea nu era nici în război, nici în stare de pace s-a încheiat", precizează autorităţile de la Phenian.
   
Coreea de Nord şi Coreea de Sud erau oricum, la nivel teoretic, în stare de război, întrucât conflictul intercoreean din 1950-1953 s-a terminat cu un armistiţiu, nu cu un acord de pace. În ultimele săptămâni, Coreea de Nord a ameninţat de mai multe ori că ar putea ataca Statele Unite sau Coreea de Sud.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close