Antena 3 CNN Externe Franţa ÎNGHEAŢĂ ajutoarele sociale şi salariile funcţionarilor publici, pentru reducerea deficitului

Franţa ÎNGHEAŢĂ ajutoarele sociale şi salariile funcţionarilor publici, pentru reducerea deficitului

Franţa ÎNGHEAŢĂ ajutoarele sociale şi salariile funcţionarilor publici, pentru reducerea deficitului
Sursa foto: Foto: veooz.com
de S.T.    |    16 Apr 2014   •   17:27
Premierul francez Manuel Valls a anunţat miercuri îngheţarea ajutoarelor sociale şi menţinerea unei măsuri similare pentru salariile funcţionarilor publici, în vigoare din 2010.

Aceste măsuri au fost luate în cadrul unui plan de economii de 50 de miliarde de euro menit să reducă cheltuielile bugetare până în 2017.

Manuel Valls a confirmat repartizarea economiilor de 50 de miliarde de euro care trebuie realizate în intervalul 2015-2017, respectiv 18 miliarde de euro în administraţia centrală, 11 miliarde de euro la nivelul autorităţilor locale şi 21 de miliarde de euro în domeniul protecţiei sociale, scrie AFP.

Pensiile vor fi îngheţate, cu excepţia celor foarte mici, ca şi prestaţiile sociale, respectiv alocaţiile familiale şi ajutoarele de şomaj.

Cheltuielile statului vor fi reduse mai ales prin scăderea numărului de funcţionari, excepţie făcând educaţia, justiţia şi poliţia. De asemenea, va fi menţinută o măsură de îngheţare a salariilor funcţionarilor publici, în vigoare din 2010.

Guvernul a cerut totodată autorităţilor locale să reducă cheltuielile.

Pentru compensarea acestor măsuri, Manuel Valls a anunţat introducerea din luna iunie a unei măsuri de susţinere a persoanelor cu venituri mici, fără alte precizări.



×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close