Antena 3 CNN Externe Franţa menţine alerta teroristă la nivel maxim

Franţa menţine alerta teroristă la nivel maxim

Franţa menţine alerta teroristă la nivel maxim
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Ian 2015   •   13:06
Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a anunţat sâmbătă că planul antiterorist din regiunea pariziană, ridicat miercuri la cel mai înalt nivel, va fi menţinut săptămânile următoare şi chiar va fi consolidat, în urma atacurilor din ultimele zile.

"Ţinând cont de context, suntem expuşi riscurilor. Este, deci, important ca planul Vigipirate, care a fost ridicat în regiunea Ile-de-France şi care face obiectul unor măsuri particulare în restul ţării, să fie consolidat săptămânile următoare", a precizat ministrul, la finalul unei reuniuni de criză la Palatul Elysee, relatează AFP.

Autorităţile franceze au ridicat la maximum nivelul de alertă - şi anume "alertă de atentat" - în regiunea pariziană, la scurt timp după atacul comis miercuri la sediul din Paris al publicaţiei satirice Charlie Hebdo.

Franţa a trăit 53 de ore de coşmar, de la atentatul comis miercuri la redacţia Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi, până la luarea de ostatici sângeroasă de vineri, dintr-un magazin evreiesc din Paris.

×
Subiecte în articol: alerta terorista Charlie Hebdo
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close