Franţa neagă conflictul financiar cu Marea Britanie

07 Dec 2009   •   22:42
Franţa neagă conflictul financiar cu Marea Britanie bani

Ministrul francez al Bugetului a negat că ar exita un conflict între Paris şi Londra în legătură cu regulamentele bancare, subliniind că nu se puncte problema "unei crize" după ce un francez a câştigat postul de comisar financiar al UE.

"Nu există criză între Paris şi Londra," declara ministrul Eric Woerth, la un post de radio francez.
"Franţa a primit un portofolio extrem de important. Să ai un francez într-un asemenea post important probabil nemulţumeşte pe cei care doreau slujba, asta-i tot."

Premierul britanic Gordon Brown şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy au anulat o întâlnire săptămâna trecută din cauza unui scandal referitor la numirea lui Michel Barnier în funcţia de comisar european pentru serviciile financiare.
Numirea lui Barnier a creat furie la Londra, unul din centrele financiare mondiale, unde mulţi îl acuză că este împotriva modelul economic al pieţii liber.

Sarkozy declara în weekend că "este foarte reconfortant că ideile franceze despre reglementare câştigă în Europa," adăugând că britanicii au fost "marii perdanţi" ai reconfigurării UE.
În funcţia de comisar european, Barnier "nu va mai fi reprezentantul Franţei şi al poziţiilor acesteia, ci va reprezenta statele UE," sublinia Woerth.
Antena3.ro

Parteneri
x close