Antena 3 Externe Gaddafi: Bin Laden va veni până la uşile voastre dacă mă răsturnaţi de la putere. Europa va fi invadată

Gaddafi: Bin Laden va veni până la uşile voastre dacă mă răsturnaţi de la putere. Europa va fi invadată

06 Mar 2011   •   11:32
Gaddafi: Bin Laden va veni până la uşile voastre dacă mă răsturnaţi de la putere. Europa va fi invadată
Sursa foto: Foto: Agerpres/XINHUA
Bin Laden va veni până la uşile voastre dacă mă răsturnaţi de la putere, Europa va fi luată cu asalt de mii de imigranţi, nici nu veţi mai avea oameni să-i aresteze. Aşa i-a ameninţat Muammar Gaddafi pe occidentali. De 19 zile, Libia este zdruncinată de revolte. Duminică dimineaţă, în centrul capitalei Tripoli s-au auzit tiruri de mitralieră, iar opt soldaţi britanici din trupele speciale au fost luaţi prizonieri, potrivit presei londoneze.

Corespondenţii străini spun că tirurile de duminică dimineaţă au fost cele mai puternice auzite în oraş de la declanşarea revoltei din Libia. Televiziunea oficială susţine că a fost vorba de salve de bucurie, deoarece trupele loiale lui Gaddafi ar fi recucerit oraşele Ras Lanuf şi Tobruk, din estul ţării.

Presa londoneză scrie că forţele rebele ar fi luat prizonieri opt soldaţi britanici din trupele speciale. Aceştia însoţeau un diplomat care urma să contacteze conducerea rebelilor din estul ţării.

Sâmbătă, cele mai puternice confruntări au avut loc în oraşul Zawiyah, la numai 48 de kilometri de Tripoli. Localnicii spun că mercenarii lui Gaddafi i-au măcelărit pe toţi cei ce le-au ieşit în cale - bărbaţi, femei sau copii.

În acest timp, la vest de Tripoli, insurgenţii au ajuns la doar 100 de kilometri de Sirta, oraşul natal al lui Gaddafi şi bastionul celor ce-i sunt credincioşi.

Gaddafi încearcă să convingă Occidentul că el trebuie lăsat să rămână la putere. Într-un interviu acordat unui săptămânal francez, conducătorul libian a afirmat că prăbuşirea regimului său ar însemna instalarea lui Osama Bin Laden în Africa de Nord.

 


×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close