Antena 3 CNN Externe Gaddafi: Sarkozy este un "criminal de război"

Gaddafi: Sarkozy este un "criminal de război"

Gaddafi: Sarkozy este un "criminal de război"
Sursa foto: Foto: Mediafax
15 Iul 2011   •   09:26

Liderul libian Muammar Gaddafi l-a acuzat joi pe preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, că este un "criminal de război", care a "pătat istoria naţiunii franceze", informează AFP.
   
"Acest Sarkozy este un criminal de război care a pătat istoria naţiunii franceze şi a distrus relaţiile ţării sale cu Libia şi cu ţările musulmane. Este un bolnav mintal", a declarat el într-un mesaj difuzat prin portavoce către susţinătorii săi, reuniţi la al-Ejelat, îm estul Tripoli.
   
Gaddafi le-a cerut, de asemenea, susţinătorilor săi să "se îndrepte" spre Benghazi, "capitala" rebelilor din estul ţării, pentru a o elibera de "trădători", într-o aluzie la insurgenţii care o controlează.
   
În acest mesaj, cel de-al treilea de la 1 iulie, liderul libian a dat asigurări că "poporul său este cel mai puternic pentru că îşi apără demnitatea, onoarea şi pământul", iar "cruciaţii" - aluzie la forţele NATO care bombardează trupele sale din martie - vor fi învinşi deoarece "duc un război nedrept".
   
"Suntem acolo şi vom rămâne pe acest pământ, eu voi rămâne alături de poporul meu până la ultima picătură din sângele meu", a declarat el.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close